Pada povjerenje fondova u gospodarstvo JI Europe

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2015. u 22:00
Tomislav Čutura, Deloitte

Ocjena ispitivanja djelatnika fondova provedenog od travnja do rujna.

Zabrinutost od mogućeg izlaska Grčke iz eurozone i rastuća izbjeglička kriza, zajedno s podacima o kineskom rastu nagrizli su povjerenje private equity fondova, koji ipak najavljuju nove poslove, rast optimizma na sceni startupova i veću dostupnost financijskih sredstava, objavila je u utorak konzultantska tvrtka Deloitte.

Ocjena se temelji na anketi među djelatnicima fondova u srednjoj Europi provedenoj od travnja do rujna ove godine. Kako se navodi u priopćenju, ekonomska i politička klima u Europi dovele su do pada indeksa, pa trećina ispitanika očekuje pogoršanje uvjeta, što je u suprotnosti u odnosu na proljeće kada je gotovo isti postotak očekivao poboljšanje.

Unatoč tome, private equity društva inzistiraju na sklapanju novih poslova, a 50 posto u idućim mjesecima namjerava više kupovati, a manje prodavati, što je dvostruko više u odnosu na posljednje ispitivanje, ističu iz Deloittea. "Tržište sektora private equity društava u srednjoj Europi ima 20 godina iskustva, a iskusni ulagatelji u ovome su trenutku i više nego sposobni prepoznati prilike koje nudi tržište u padu", kaže Tomislav Čutura iz Deloitta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close