Ovo je grad rekorder u Hrvatskoj po povlačenju europskog novca

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2018. u 10:25
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Različite mjere ovog programa, podaci su Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u protekle četiri godine iskoristilo je 96 gradova.

Ponajviše zahvaljujući Istarskom vodozaštitnom sustavu sa sjedištem u Buzetu, Buzet je prema analizi portala gradonačelnik.hr, za sada rekorder u povlačenju EU sredstava preko Programa ruralnog razvoja.

Različite mjere ovog programa, podaci su Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u protekle četiri godine iskoristilo je 96 gradova, a daleko najviše projekata i odobrenih potpora ostvario je Grad Buzet, čak 11 projekata ukupne vrijednosti 51,65 milijuna kuna, devet IVS-a, te po jedan Istarskog vodovoda i Grada Buzeta. Iza Buzeta, slijede Varaždin, Zabok i Opatija.

Kada se gleda per capita, Buzet je sa 8.422 kune potpore po stanovniku također prvi od deset najuspješnijih korisnika Programa ruralnog razvoja. Inače, od 17,9 milijardi kuna raspoloživih kroz Program ruralnog razvoja, od 2014. do kraja 2017. godine raspisani su natječaji u vrijednosti 10,1 milijardi kuna, ili gotovo 57 posto, a ugovoreno je 6,2 milijarde kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close