Otpušteni zbog krivotvorenih diploma pa ponovno vraćeni na posao

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2014. u 13:59
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Vodoopskrba i odvodnja je utvrdila 14 krivotvorenih diploma i raskinula ugovore o radu s navedenim zaposlenicima.

Iz Uprave Zagrebačkog holdinga izvješćuju kako je Vodoopskrba i odvodnja utvrdila u razdoblju od 1. siječnja 2010. do 18. ožujka 2014. godine, 14 krivotvorenih diploma i raskinula ugovore o radu s  navedenim zaposlenicima. Međutim, nakon toga je sedmero zaposlenika vraćeno preko Agencije za privremeno zapošljavanje, javlja HRT.

Vodoopskrba i odvodnja je sa zaposlenicima koji su krivotvorene diplome i svjedodžbe upotrebljavali kao legitimne sklopio sporazume o prestanku ugovora o radu, umjesto izvanrednih ili redovnih otkaza ugovora o radu uvjetovanih iskrivljenim ponašanjem radnika.

Vodoopskrba i odvodnja je 15. veljače 2011. godine podnijela kaznene prijave protiv 12 zaposlenika zbog krivotvorenja isprava, nakon čega je VIO preko Agencije za privremeno zapošljavanje angažirao sedam bivših radnika, bez obzira na to što su za navedene radnike prethodno u postupku provjere vjerodostojnosti utvrđeno kako su koristili svjedodžbe kao prave i na temelju njih zasnovali radni odnos.

Zbog navedenoga je Uprava Vodoopskrbe i odvodnje zatražila da se pokrene  disciplinski postupak protiv osobe koja je bila tada odgovorna za angažiranje spornih radnika. Također iz Holdinga javljaju kako je u tijeku kontrola diploma i svjedodžbi svih 11 i pol tisuća svojih zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close