Otkriveni detalji o novim elektroničkim osobnim iskaznicama

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2015. u 14:54
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na današnjem predstavljanju novih odnosno elektroničkih osobnih iskaznica, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić iznio je detaljne podatke tko sve ima pravo na osobnu iskaznicu, koliko će izdavanje stajati, te koji su rokovi za izdavanje.

Na današnjem predstavljanju novih odnosno elektroničkih osobnih iskaznica, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić iznio je detaljne podatke tko sve ima pravo na osobnu iskaznicu, koliko će izdavanje stajati, te koji su rokovi za izdavanje, piše Večernji list.

Za djecu do pet godina, nova će elektronska iskaznica stajati 60 kuna, za djecu stariju od 5 godina i punoljetne osobe iskaznica će stajati 79,50 kuna, a za građane s navršenih 65 godina čije iskaznice neće sadržavati certifikate, iskaznice će stajati 49,50 kuna.

Ukoliko netko bude iskaznicu tražio u ubrzanom postupku u roku do deset dana, iskaznica će ga stajati 195 kuna dok će u užurbanom postupku, što znači izdavanje iskaznice u roku do tri dana, taj će postupak stajati 500 kuna.

'U prva dva dana novog zakona o osobnim iskaznicama, predano je 4702 zahtjeva za novu elektroničku iskaznicu i sad je to najsigurniji način ulaska u sustav e-građani', kazao je na današnjem predstavljanju nove e-osobne iskaznice ministar Ranko Ostojić pokazavši i svoju novu elektroničku osobnu iskaznicu dodavši da ju je platio 79,5 kuna ipak priznavši da mu nisu naplatili ubrzani postupak izdavanja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close