Ostojić: Nisam zatekao niti jedan natječaj, niti je postojala strategija razvoja zdravstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2014. u 15:24
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ostojić je kazao kako se tek sada raspisuju natječaji za financiranje zdravstva iz strukturnih fondova. Pripremljeno je 218 projekata koji će se prijaviti u sljedeća tri do četiri mjeseca

"Na ovom mjestu nisam zatekao niti jedan natječaj, niti je postojala strategija razvoja zdravstva. Donijeli smo je u rujnu 2012. godine", komentirao je danas u Rijeci ministar zdravlja Rajko Ostojić HDZ-ove prozivke da se Vlada zbog zdravstva zadužila 1,4 milijarde kuna, a da nije povukla novac iz EU fondova. U Rijeci je bio na otvorenju Centra za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu.

Ostojić je kazao kako se tek sada raspisuju natječaji za financiranje zdravstva iz strukturnih fondova. Pripremljeno je 218 projekata koji će se prijaviti u sljedeća tri do četiri mjeseca. Na pitanje o vraćanju 24-satnih dežurstava i time mogućeg kršenja zakona ministar Ostojić je to opovrgnuo.

"Bili smo svjesni da u nekim djelatnostima kao što je anesteziologija i kirurgija nemoguće provesti smjenski rad. zato sam u startu rekao da idemo samo na dva mjeseca, a nakon toga tim djelatnostima pokušati vratiti uobičajeno dežurstvo", rekao je Ostojić naglasivši kako je on tu da provodi inicijative koje su pokrenuli liječnici. Žali što se liječnički sindikat ne odaziva na pregovore oko rada u dežurstvima.

Prilikom boravka u Rijeci nije mogao izbjeći novinarska pitanja o Marini Lovrić Merzel i Željku Sabi. Ostojić drži da su podnošenjem ostavki povukli potez koji je presedan u domaćoj političkoj praksi, a sada valja pričekati rezultate istrage. Na pitanje treba li Lovrić Merzel dati ostavku na mjesto županice, Ostojić je ocijenio da je ona izvrsna na toj funkciji na koju je neposredno izabrana u trećem mandatu.

Komentirajte prvi

New Report

Close