Optužnica protiv šefa Varkoma na stolu, no njegove ostavke nema

Autor: Agencija VLM , 13. prosinac 2012. u 12:26
Tomislav Kezelj Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Grad Varaždin ima mehanizme za smjenu direktora. O tome ćemo raspravljati i donijeti najbolju odluku i za Grad Varaždin i za Varkom, kaže Habuš.

Kako doznajemo, članovi Nadzornog odbora varaždinskog komunalca Varkoma prije dva dana održali su redovnu sjednicu, na kojoj je jedna od točaka bila i informacija o potvrđivanju optužnice protiv direktora Varkoma i bivšeg predsjednika županijskog HDZ-a, Tomislava Kezelja (zajedno s Čehokom, Pataftom i drugima).

– On je prisutne izvijestio kako se ne osjeća krivim za to što ga se tereti, te da je samo postupao kako mu je rekao njegov većinski vlasnik – rekao nam je član NO-a Alfred Obranić.

Ide na razgovor “ugodni”

Obranić je dodao i kako je Kezelj najavio kako “ovih dana ima razgovore s gradonačelnikom”, no nije rekao u vezi čega. Za pretpostaviti je da će Kezelj i gradonačelnik Goran Habuš, kao predstavnik većinskog vlasnika Grada, razgovarati upravo o Kezeljevoj budućnosti, tj. (ne)ostanku na čelnoj poziciji gradske tvrtke. S obzirom da je svojevremeno gradonačelnik Ivan Čehok podnio ostavku, a Miljenko Ptiček, direktor Parkova, zbog optužnice je smijenjen, za očekivati bi bilo da će gradonačelnik ostavku zatražiti i od Kezelja. Pitali smo ga hoće li to učiniti, no još nije siguran.

– Grad Varaždin ima mehanizme za smjenu direktora. O tome ćemo raspravljati i donijeti najbolju odluku i za Grad Varaždin i za Varkom  – odgovorio nam je Habuš. Smatra da se ostavka I. Čehoka te moguća ostavka T. Kezelja teško mogu uspoređivati, jer bivši gradonačelnik to nije učinio iz moralnih razloga, već je to bio pravni manevar na koji je bio primoran kako bi izašao iz pritvora. Kako bilo, činjenica je da je  na čelu gradske tvrtke čovjek kojega se tereti da je svjesno naškodio Gradu i građanima, a sadašnji gradonačelnik odlučit će hoće li na čelu te tvrtke ostati ili ne.

NO ne želi bez Grada

Obranić je pojasnio da će se u slučaju da Grad NO-u predloži razrješenje, sazvati hitna sjednica.

– Teoretski NO bi i sam mogao pokrenuti postupak, no ipak se čeka prijedlog Grada kao većinskog vlasnika – objasnio je Obranić. Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu 6. prosinca potvrdio je USKOK-ovu optužnicu koja T. Kezelja tereti da je kao direktor Varkoma pomogao u zaključivanju posla kojim je tvrtci T7 VIS, omogućen posao zbrinjavanja baliranog i komunalnog otpada u tvornici MBO, a na štetu Grada Varaždina. Vijećnik Robert Podolnjak smatra kako bi se NO trebao voditi analogijom slučaja Ptičeka, koji je smijenjen. T. Kezelj nije se javljao na naše jučerašnje pozive niti nam je do zaključenja broja odgovoreno na upit Varkomu.

Komentirajte prvi

New Report

Close