OPG-ima, obrtnicima i mikrodobavljačima Agrokora isplaćen 21 mil. kuna ‘starog’ duga

Autor: Jadranka Dozan , 03. kolovoz 2017. u 22:01
Izvanredni povjerenik koncerna Ante Ramljak/Tomislav Miletić/PIXSELL

Za 2100 ‘malih’ krenule isplate punog iznosa tražbina dospjelih prije 10.4.

Za više od 2100 dobavljača Agrokora iz redova OPG-a, obrtnika i mikro dobavljača koji su prijavili tražbine dospjele prije otvaranja postupka privremene uprave te su se našli na popisu za plaćanja punog iznosa starog duga iz koncerna su krenule isplate.

Šest Agrokorovih kompanija – Belje, Ledo, Jamnica, Zvijezda te PIK Vinkovci i Vupik – putem Zagrebačke burze izvijestilo je da je njihovim malim dobavljačima ovaj tjedan otišlo više od 21 milijun kuna, s tim da se više od polovice odnosi na trojku iz agrarnog biznisa (Belje 6, PIK Vinkovci 3,2, Vupik 1,5 mil. kuna).  

Vjerovničko vijeće je prije osam dana odobrilo 132 milijuna kuna za plaćanja dobavljača s liste za isplatu punog iznosa duga, s tim da je u okviru srpanjskog kredita za tu kategoriju namijenjeno ukupno 30 milijuna eura.

Kako je pritom najavljeno, isplate više od 2100 OPG-a, obrta ili mikrodobavljača trajat će mjesec dana.  Ovim krugom isplata obuhvaćeni su dobavljači koji su radili direktno s Agrokorom, tj. njegovim kompanijama. Poljoprivrednici koji su poslovali s njim indirektno – putem tzv. organizatora proizvodnje, rješavat će se u okviru druge grupe dobavljača i plaćanja, dio koje su i organizatori proizvodnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close