OiV ide razvijati širokopojasni internet

Autor: Saša Paparella , 27. rujan 2017. u 07:42
Uređenje poslovne zgrade stajalo 6 mil. kuna/Jurica Galoić/PIXSELL

Državna tvrtka još će zapošljavati, direktor branio bivšeg političkog tajnika HDZ-a.

Tvrtka Odašiljači i veze (OiV) otvorila je u utorak novouređenu poslovnu zgradu u Zagrebu, u čije je uređenje uloženo više od šest milijuna kuna.

Direktor OiV-a Mate Botica tom je prilikom kao jedan od najvažnijih planova ove tvrtke u državnom vlasništvu istaknuo puštanje u probni rad digitalnog radija s novom tehnologijom. Odgovarajući na upite novinara, Botica je kazao kako tvrtka zapošljava 298 radnika, kojih će do kraja ove godine biti i nešto više, kao i da su u prvoj polovici ove godine poslovali pozitivno.

Direktor je, pak, na upite o zapošljavanju bivšeg političkog tajnika HDZ-a Tomislava Čuljka u OiV-u odbio komentare da je riječ o 'uhljebljivanju' te poručio kako je Čuljak imao potrebne uvjete i kompetencije da postane savjetnik Uprave Odašiljača i veza za lokalnu upravu. U nastavku je Botica važnim za OiV izdvojio projekt za rano otkrivanje i prevenciju požara, sustav panoramskih kamera koji će, kako je najavio, uskoro u komercijalno korištenje, te gradnju agregacijske mreže za širokopojasni pristup internetu.

I ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je kao jedan od važnijih planova OiV-a za budućnost označio onaj za razvoj širokopojasnog interneta.  "Osmislili smo dva programa i dobili sredstva iz EU fondova i za razvoj agregacijske i pristupne mreže. Ministarstvo zajedno s OiV-om ide u gradnju, to je infrastrukturni projekt u područjima gdje ne postoji interes operatora", naglasio je Butković. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Digitalni radio kolapsira, kao što vidimo. Slušatelji su prevareni, bez veze su kupili prijemnike. Od širokopojasnog interneta nula. Ono što imamo po bakru kojeg smo izgradili za vrijeme bivše države, i sada čini 90% internet infrastrukture. Botica je potpuno nestručna osoba, prometnog smjera a savjetnik Čuljak je zidar. Zasjeli su diobom izbornog plijena, i bolje da čkomi kao i drugi uhljebi.

New Report

Close