Objavljen oglas za jedno od najbolje plaćenih zanimanja u Hrvatskoj, prijave još samo danas

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2016. u 09:55
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

S odabranim kandidatima sklopit će se ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta, uz suspenzivni uvjet uspješno završenog osposobljavanja i stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta s propisanim ovlaštenjem/posebnom ovlasti.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe objavila je oglas za novu generaciju kontrolora zračnog prometa, koji je otvoren do 30. lipnja:

Zapošljava se do 12 polaznika – Oblasnih radarskih kontrolora zračnog prometa (m/ž) na mjestu rada u Velikoj Gorici.

Od kandidata se očekuje posjedovanje izvanredne kompetencije brzog i točnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visoke razine koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijenih komunikacijskih vještina, samodiscipline, dobre emocionalne stabilnosti i smirenosti, socijalne zrelosti, visoke tolerancije na stres, sklonosti timskom radu te visoke motivacije za zanimanje kontrolora zračnog prometa.

S odabranim kandidatima sklopit će se ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta, uz suspenzivni uvjet uspješno završenog osposobljavanja i stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta s propisanim ovlaštenjem/posebnom ovlasti. Prije sklapanja navedenih ugovora o školovanju HKZP će za odabrane kandidate zatražiti provjeru za kretanje u štićenoj zoni.

Smatra se da je mjesto kontrolora leta najbolje plaćeni posao u nekoj državnoj tvrtki. Premda iznosi variraju od mjesta do mjesta, plaće često premašuju 20 tisuća kuna. Kad se u svijetu izrađuju ljestvice najstresnijih poslova, kontrolori leta obično su u vrhu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nema šanse da će dobiti 20 000 kn, a uvjeti rada su ovakvi: svi kažu da je muka i da bježe od tog posla. To je istina o tom poslu u Hrvatskoj.

New Report

Close