‘Nužne su strukturne reforme koje se stalno odgađaju’

Autor: Darko Bičak , 10. lipanj 2019. u 12:25
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Deranja je prozvala političke opcije da rapidno mijenjaju mišljenje o važnim temama i reformama ovisno jesu li u poziciji ili u opoziciji.

Hrvatska vlada je svojim mjerama uvelike doprinijela rastu BDP-a u prvom kvartalu ove godine za 3,9 posto, ali to nije dovoljno i tu se ne smije stati jer su nam nužne strukturne reforme koje se stalno odgađaju, rekla je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca na otvaranju Dana poduzetnika i Poduzetnika budućnosti koji se danas održava u Zagrebu.

Deranja je prozvala političke opcije da rapidno mijenjaju mišljenje o važnim temama i reformama ovisno jesu li u poziciji ili u opoziciji. Kao najnoviji primjer je navela mirovinsku reformu. Pozvala je političke elite da budu odgovornije i ne daju lažna obećanja koja ne mogu ili ne žele izvršiti jer će samo tako omogućiti bolje uvjete poduzetnicima, ali i svim građanima Hrvatske koji se u sve većem broju iseljavaju i svoju budućnost vide negdje izvan Hrvatske.

"Kao što je na samom kraju ultrapopularnog serijala Igra prijestolja rekao glavni lik Jon Snowden – Kada previše ljudi daje lažna obećanja, onda riječi gube vrijednost", kazala je Deranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close