Nužna rekonstrukcija riječke Termoelektrane

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. kolovoz 2013. u 13:37
Thinkstock

Na jučerašnjem sastanku na kojem se razgovaralo o velikim energetskim objektima HEP-a na području županije najavljena je također realizacija niza energetskih projekata.

Na sastanku primorsko-goranskog župana Zlatka Komadina sa članom uprave HEP-a Ivanom Matasićem i direktorom Elektroprimorja Vitomirom Komenom predloženo je da se kao pogonski energent Termoelektrane Rijeka koristi prirodni plin, što su predstavnici HEP-a podržali.

Istaknuta je i nužnost što skorije rekonstrukcije ove termoelektrane, a predstavnici HEP-a naveli su da prema preuzetim direktivama EU, postojeća TE izlazi iz pogona najkasnije do početka 2018. godine, doznaje se danas iz Primorsko-goranske županije.

Na jučerašnjem sastanku na kojem se razgovaralo o velikim energetskim objektima HEP-a na području županije najavljena je također realizacija niza energetskih projekata.

Među njima su modernizacija srednjenaponske mreže u Rijeci, čime se znatno povećava sigrunost opskrbe svih potrošača, potom analiza mogućnosti izgradnje reverzibilne elektrane na području Vinodola te akumulacije Kukuljani.

Posebnu važnost u HEP-u se posvećuje projektima vezanim uz obnovljive izvore energije, a predstavnici HEP-a najavili su gradnju tri fotonaponske elektrane snage 100 do 300 kilovata na području županije, doznaje se iz županije.

Najavljeno je i interventno ulaganje od tri milijuna kuna u infrastrukturu na području Čabra te dogradnja drugog 35 kilovoltnog dalekovoda Cres-Lošinj. Matasić je istaknuo kako je cilj HEP-a u imati elektrane visokog stupnja efikasnosti s najvišim standardima zaštite okoliša, jer bi se u protivnom više isplatilo uvoziti stuju nego je proizvoditi, priopćeno je.

Komentirajte prvi

New Report

Close