Novinari Šibenskog tjednika: SDP nas pokušava ušutkati

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2013. u 19:30
Zoran Milanović (Foto: Vjeran Žganec-Rogulja)

U Hrvatskoj je potpuno neuobičajena praksa političkih stranaka da se raspituju o poslovanju medija u cjelini, a kamoli da pritom ističu jedan medij.

'SDP nas pokušava ušutkati', poručuju novinari Šibenskog tjednika. Kako Večernji list prenosi, razlog je službeni stranački upit koji je potpredsjednica gradskog odbora šibenskog SDP-a Anita Jakšić ovog tjedna uputila na adresu nekoliko županijskih institucija i jedne državne tvrtke o tome koliko su sredstava i zašto tijekom prošle i ove godine isplatili nakladniku Šibenskog tjednika.

"Anita Jakšić spomenutim upitom nije prekršila nijedan zakon. Štoviše, Zakon o pravu na pristup informacijama dozvoljava svakom građaninu RH, pa tako i političkoj grupaciji da upita i dobije podatke o funkcioniranju javnih poduzeća. No, problem je etičke prirode. U Hrvatskoj je, naime, potpuno neuobičajena praksa političkih stranaka da se raspituju o poslovanju medija u cjelini, a kamoli da pritom ističu jedan medij", poručuju novinari Šibenskog tjednika, pitajući se zašto SDP o njihovom poslovanju nije upitao samu redakciju.

Politički analitičar Žarko Puhovski osudio je praksu SDP-a da se raspituje o samo jednom mediju, no predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka rekao je kako bilo tko, pa tako i gradski odbor šibenskog SDP-a ima pravo tražiti te informacije te da to nema nikakve izravne veze s pritiskom na novinarske slobode.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

A sta su drugo od kmera ocekivali.uhvatila ih panika pred izbore jer ce dozivjeti debakl.

http://www.poslovni.hr/forum/tema/cak-74-posto-hrvata-misli-kako-zemlja-ide-u-losem-smjeru-24611

New Report

Close