Novi žestoki napad na predsjednicu: “Njeno toplo lice je maska”

Autor: Poslovni.hr , 03. studeni 2018. u 14:08
Photo: Zeljko Lukunić/Pixsell

“Sama činjenica da podilazi osjećajima i sentimentima uske populacije građana jasno oslikava gdje je njena empatija, na koju se često populistički poziva kada treba pokazati toplo lice. Tog toplog lica nema, to je samo maska”, misli Dalija Orešković.

Dalija Orešković gostovala je na N1 televiziji, gdje je govorila o svojim političkim planovima, ali i o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović prema kojoj je opet bila izrazito kritična.

Prvo je komentirala njeno odustajanje od odlaska u Marakeš, u kojem se donose mjere za legalne migracije.

"Ja nisam toliko zatečena, za mene je to još jedan primjer razotkrivanja lica predsjednice. Ustav kaže da se vanjska politika sukreira između Pantovčaka i Banskih dvora. Pozicija je trebala biti usuglašena u trenu kada je o tome predsjednica govorila u UN-u. Sama činjenica da podilazi osjećajima i sentimentima uske populacije građana jasno oslikava gdje je njena empatija, na koju se često populistički poziva kada treba pokazati toplo lice. Tog toplog lica nema, to je samo maska", misli Dalija Orešković.

Komentirala i Kolindin napad na vladu

Komentirala je i intervju predsjednice Grabar Kitarović u kojem kritizira vladu zbog izostanka reformi.

"Mislim da se ne radi samo o tenzijama i izgradnji pozicije predsjednice uoči izbora. Radi se o njenom osobnom propustu. Gdje je predsjednica bila do sada? Da bi reforma bila moguća, trebala je početi puno ranije. Ako je zadatak predsjednice da brine o stabilnoj državnoj vlasti, trebala je reagirati na pojavu sklapanja neprincipijelne koalicije koja proizlazi iz prijevare birača… Ako se osvrnemo na rast kluba Milana Bandića koji je pod silnim optužnicama, kakve reforme takva vlada i parlamentarna većina smije provoditi?" pitala je Orešković

Podsjeća da predsjednica, iako nema velike ovlasti, ima moralni autoritet.

"Predsjednik ima najjači glas u državi i može stvarati određenu atmosferu. Atmosfera koju je stvorila Kolinda Grabar Kitarović posljednjih godina je bojanje države u crno", poručila je Orešković.

Činjenicu da Grabar Kitarović dobro stoji u anketama Orešković pripisuje dobro osmišljenom političkom marketingu. "Smiješi se, dijeli sličice, ima dobar marketing koji je približava svakodnevnom životu i emocijama građana, iza toga ne stoji ozbiljan rad i ono što bi predsjednik trebao raditi", smatra Orešković.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Žele se je riješiti ! Više je nego očito- makar to skrivaju i demantiraju…………da HDZ ima svog kandidata na izborima …i da im ova prgavica Kolinda…- smeta.

Ma uopće nije važno kakvu masku ima.

Obraz je važniji.

Nažalost ona ga nema, i nije prvi put uhvaćena u laži.
Pa Marekeška konvenciju Hrvatska je već potpisala. Gdje je bila kad su je potpisali?

Ali najviše joj je zamjeram ono ponižavanje Hrvata s Vučićem i kako nam polučetnik dijeli lekcije.

Jedinu dobru stvar koje se mogu sjetiti je da je udomila cucka. I to je sve.

Hmmm u pravu ste, samo sto ako popratite ptedsjednicinu karijeru glavni doseg joj je ples po stadionima i grljenje sa uvazenim licnostima, a Dalija je dosta lopova pospremila …. tako da …

Sirota Dalija i još sirotiji koji ovako gnjusno guraju tu netalentiranu kulturnu marksisticu.

New Report

Close