Novi Bandićev projekt: Savom će ploviti stakleni putnički brod

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2017. u 10:46
Ilustracija: Thinkstock

Stajat će u blizini pješačkog mosta koji spaja Kajzericu i okretište Savski most.

Prema najnovijoj ideji gradonačelnika Bandića, turističko plovilo moći će prevesti 150 putnika, vozit će po plovnom dijelu Save, ići će na struju i bit će – od stakla.

Stajat će u blizini pješačkog mosta koji spaja Kajzericu i okretište Savski most. Izgled broda još ne želi otkriti. Pojedinosti želi sam priopćiti i predstaviti javnosti na konferenciji za novinare koju će održati za dva tjedna.

– Do tada nećemo “izlaziti” s detaljima projekta – kratki su bili iz Grada Zagreba. Tako će Zagreb biti drugi grad u Hrvatskoj kroz koji će ploviti turistički električni stakleni brod, sličan onome koji vozi Dunavom u Vukovaru. “Bajadera” je prvi put zaplovila u listopadu 2015., a omogućila je to turistička agencija Danubium Tours, koja danas turiste “na veliko” vozi u panoramskom brodu sagrađenom u Hrvatskoj. Zagrebački brod zaplovit će pak u sklopu projekta velike obnove područja oko pješačkog mosta na Savskom mostu, koja počinje na jesen.

– Ugledni arhitekt Branko Silađin napravio je projekt uređenja i pješačkog mosta i okretišta na Savi, piše Večernji list.

Komentari (3)
Pogledajte sve

I onda ih lijepo odvede do Brazila da se naliju loše tekile i doživljaj nezaboravan.


I pokazivat će – što? Nasipe?

nego što vi mislite, ali će Miki na svakoj strani nasipa izgraditi 150-200 fontana, koje će se napajati vodom iz Save.pa ga neće moći nitko optuživati za rasipanje vode, a na svakih 500 metara nasipa će biti pristanište s javnim WC-ima, ma zna kum kako lovu zaraditi

I pokazivat će – što? Nasipe?

New Report

Close