Nove cijene taksi usluga u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2016. u 14:07
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

U Taxi Cammeu smatraju da odluka Gradske skupštine nije korektna, ali je u potpunosti prihvaćaju te će joj se prilagoditi sukladno definiranim rokovima.

Uprava Cammeo grupe danas je predstavila nove cijene taksi-usluga, koje su bili primorani prilagoditi nakon odluke Gradske skupštine Grada Zagreba o izmjenama odluke o auto-taksi prijevozu donesene u prosincu 2015. godine. 

Zbog ove odluke, Cammeo grupa je oštećena za gotovo 300 000 kuna, ali je unatoč tome uspjela zadržati i do 40 % povoljniju cijenu u startu u odnosu na konkurenciju.

Predstavnici Cammeo grupe su danas predali nove cjenike nadležnoj gradskoj službi, a cijene će biti važeće od 21. ožujka u 00:00 h. 

Prema novom tarifnom modelu, cijena starta s Taxi Cammeom iznosi 6 kn, dok je cijena po prijeđenom kilometru 6 kn pa Taxi Cammeo i dalje ostaje najpovoljniji na svim relacijama.

U Taxi Cammeu smatraju da odluka Gradske skupštine nije korektna, ali je u potpunosti prihvaćaju te će joj se prilagoditi sukladno definiranim rokovima. Troškovi promjene tarifnog modela uključuju umjeravanje i baždarenje taksimetara u svakom vozilu u floti, a iznose gotovo 300 000 kn. Osim toga, taj proces predstavlja i gubitak vremena jer tijekom tehničke prilagodbe, vozila nisu dostupna pa Cammeo grupa ne može raditi sa svim raspoloživim kapacitetima što uzrokuje i dodatni financijski izdatak ne samo tvrtki već i državi koja će zbog svega navedenog tijekom tog razdoblja imati i manju naplatu poreza.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Nije nebitno kakvi su auti. Cistoca bi se trebala podrazumijevati ali njihovi auti su prakticki za jednu osobu. Cim je dvoje ili troje odraslih jedva stanu u auto. To je onda low cost usluga samo je cijena priblizna ostalima koji vecim dijelom imaju komodnije automobile.

U nas u ST nitko i ne koristi taxi jer svi imamo aute.
Neki po jedno a neki i po 2 i više.
Ispada da mi u ST bolje živimo nego vi gore u ZG.


Po ovome jeftiniji im je start 2,80-4 kn ali u najskucenijim autima u klasi koji realno nisu za Taxi jer su premali.

nebitno je kakvi su auti, bitno je da nisu zadimljeni , prljavi i prahistorijski, kao oni od radio-taxija. pa radije idem sa dacijom ili opelom nego mečkom iz 1978.

Ništa u ovoj zemlji ne može normalno. Ovo je realnost, a vi maštajte o rastu tržišta, većem BDPu itd.
Rasti će jedino porezi i troškovi.
Fascinantno je da ova lopuža upravlja ovim gradom od 2000. i da je to većini Zagrepčana OK.

7 milijardi kuna godišnje uzima kroz prirez i dijeli naokolo. 7. Za WC od 10k€/m2 i fontane.

New Report

Close