Noćni sastanak dobavljača Agrokora i ruskih bankara: Roglić aktivirao zadužnicu Agrokoru

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na pitanje da bi pokretanje prisilne naplate dugova od Orbica moglo pokrenuti paniku i prisilnu naplatu svih dobavljača koji su dosad čekali, Roglić je dao dvojaki odgovor. No, u četvrtak je ipak potvrdio da je aktivirao zadužnicu Agrokoru.

RTL doznaje da se sinoću zgradi Kraša održavao hitan sastanak ključnih dobavljača Agrokora s ruskim bankarima.

Branko Roglić, vlasnik tvrtke Orbico, potvrdio je u četvrtak ujutro da je aktivirao zadužnicu Agrokoru.

"Da, pustili smo zadužnicu jučer ipak u drugom dijelu dana, nakon što su nam iz Agrokora kazali da više ne upravljaju plaćanjima", kazao je Branko Roglić Indexu.

U srijedu je, podsjetimo, na pitanje o informaciji da je on pokrenuo prisilnu naplatu od Agrokora rekao da ne zna.

"Nama duguju relativno malo, tek 5 ili 6 milijuna kuna. Vidjeli smo kamo to sve ide, pa smo prestali dostavljati robu Agrokoru još u prosincu kako dug ne bi rastao", rekao je Roglić.

Na pitanje da bi pokretanje prisilne naplate dugova od Orbica moglo pokrenuti paniku i prisilnu naplatu svih dobavljača koji su dosad čekali, Roglić je dao dvojaki odgovor.

- Mi sigurno nećemo biti ti koji će pokrenuti paniku. Ali bojim se da će na kraju morati biti da se svatko bori za sebe – rekao je.

Komentari (10)
 • Mister
  Mister 8:48 31.3.2017.

  ruski igrač…

 • verdi
  verdi 19:09 30.3.2017.

  ms4


  verdi@ naravno da je to poduzetnistvo. No od njegovog poduzetništva Hrvatska nema nikakve koristi osim on osobno. Todoric sta god o njemu mislili ima i razvijao je i jaku proizvodnju u RH cak i u slabije razvijenim regijama poharanim ratom (Baranja). Roglić apsolutno nikakvu nego samo stalno docira iz medija i pametuje. Ove baterije na slici su jedina proizvodna firma koju je kupio i naravno zatvorio! Sta je on to pozitivno napravio za hrvatsko drustvo sa svojim ogromnim uvozom skupih stranih brendova!?

  kolega koliko ja pratim on plasira i domaće proizvode na strana tržišta (od onih koji mene zanimaju badel) ,a to što mi imamo jako malo prozvoda za plasman na strana tržišta to je već nešto sasvim drugo. onda opet svaka firma ima svoje kanale pa ti zastupnici po stranim zemljama prave više troška nego koristi i td.
 • skroznovi
  skroznovi 17:43 30.3.2017.

  ma tip je smradac, želi se okoristiti tuđom nevoljom

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve