Njemački suvlasnik više ne zastupa EPH, Ninoslav Pavić i dalje direktor

Autor: Poslovni.hr/H , 22. prosinac 2014. u 13:41
Ninoslav Pavic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ninoslav Pavić jedina je osoba ovlaštena za zastupanje Europapress Holdinga (EPH), a ime Petera Waltera Imberga, dosadašnjeg predstavnika WAZ-a, njemačkog suvlasnika EPH, briše se iz registra trgovačkog suda.

 Ninoslav Pavić jedina je osoba ovlaštena za zastupanje Europapress Holdinga (EPH), a ime Petera Waltera Imberga, dosadašnjeg predstavnika WAZ-a, njemačkog suvlasnika EPH, briše se iz registra trgovačkog suda.

Najnoviji je to upis promjena osobnih podataka, promjena ovlaštenja u zastupanju člana uprave i promjena odredbi društvenog ugovora za tvrtku Europapress Holding u sudskom registru od 20. prosinca.

Osim toga, kao osnivač društva brisana je i tvrtka Euro poticaji novog većinskog vlasnika Marijana Hanžekovića, a upisana je njegova tvrtka Hanza press.

Marijan Hanžeković koji je postao 90-postotni vlasnik EPH preuzevši dugovanja bivših vlasnika Ninoslava Pavića i njemačkog WAZ-a prema Hypo banci nastavlja provedbu operativnog i financijskog restrukturiranja kompanije prihvaćenog u predstečajnoj nagodbi, a za očekivati je uskoro i Skupštinu EPH na kojoj će se izabrati nova uprava i nadzorni odbor.

Tvrtka Marijana Hanžekovića krajem prošlog mjeseca upisana je u sudski registar kao osnivač – člana društva Europapress Holding uz promjenu temeljnog kapitala. EPH sada vrijedi 141,5 milijun kuna, nakon što je temeljni kapital od 206 milijuna kuna smanjen na samo 3,7 milijuna kuna uz istodobno povećavanje temeljnog kapitala za 137, 8 milijuna.

Uz dokapitalizaciju, na temelju sporazuma novih vlasnika i banaka, sredinom prosinca počelo i brisanje zabilježbi banaka na imovinu EPH – zgradu u zagrebačkoj Koranskoj ulici. U mandatu bivših većinskih vlasnika Ninoslava Pavića i njemačkog WAZ nad tom je zgradom bilo upisano više hipoteka u ukupnoj vrijednosti od više od 200 milijuna kuna i 15,5 milijuna eura. Prema teretovnici , hipoteke su upisale Hypo-Leasing Kroatien, Hypo Alpe-Adria-Bank, Raiffeisenbank i HBOR.

Prema najavama, za očekivati je i promjenu u preostalom udjela suvlasništva u EPH u kojem 10 posto još imaju zasad jedini preostali direktor Ninoslav Pavić preko svoje tvrtke Com.Com (pet posto) i Funke Mediengruppe, bivši WAZ preko tvrtke Ost Holding GmbH registrirane u Beču.

"Nakon 14 godina nazočnosti u regiji izlaskom iz vlasništva Europapress Holdinga dovršavamo provedbu svoje strateške odluke o fokusu na njemačko tržište prodajom podružnica na Balkanu. Posljednje formalnosti vezane za prijenos preostalog udjela u EPH trebale bi se finalizirati idućih dana", priopćili su nedavno iz Funke Mediengruppe. Izrazili su i zadovoljstvo što je, unatoč teškim tržišnim okolnostima za medijsku kuću tijekom procesa predstečajne nagodbe EPH, Marijan Hanžeković prihvatio investicijski rizik te preuzeo odgovornost za kompaniju.

Komentirajte prvi

New Report

Close