Jedan od najvećih svjetskih investitora mjerka Medicinski centar u Dugopolju

Autor: Andreja Šantek /VLM , 24. siječanj 2013. u 10:05
Marin Bosotina dosad je uložio 17 mil. eura/PIXSELL

Jedan je najvećih svjetskih investitora u zdravstvu u prvoj fazi ulaže 3,5 milijuna eura u Analizu.

Vlasnik nizozemske tvrtke Euromedic Investment B.V. Joseph Priel poslao je pismo namjere i počeo dubinsko snimanje Medicinskog centra Analiza u Dugopolju.

Cilj mu je ući u partnerstvo s vlasnikom Analize Marinom Bosotinom odnosno njegovom tvrtkom Chrono. J. Priel jedan je od najvećih svjetskih investitora u zdravstvu koji je prvi započeo projekte javno-privatnog partnerstva. Koristeći taj model razvio je mrežu poliklinika i centara za dijalizu u 14 europskih zemalja, među kojima je bila i Hrvatska. "U pismu je iskazana namjera etapnog ulaganja i ulaska u partnerstvo, no u ovom trenutku još nismo dogovorili vlasničke udjele", kaže M. Bosotina. Dodaje da se prva faza ulaganja od 26 milijuna kuna odnosi na proširenje djelatnosti Poliklinike Analiza koje trenutno uključuju laboratoriji, 14 specijalističkih ordinacija, radiološki blok i dvije male operacijske dvorane i otvaranja specijalnih bolnica. "Medicinski centar Analiza objedinjavat će nekoliko specijalnih bolnica s početnih 60 kreveta i dvije operacijske dvorane s jedinicom intenzivne njege.

Opremanjem angiosale koja je također u planu stvorit će se uvjeti za dijagnostiku i zahvate potrebne za saniranje moždanih i srčanih udara te perifernih poremećaja kardiovaskularnog sustava", kaže Bosotina dodajući da prva faza uključuje i kupnju RTG uređaja sa C-lukom i uređaja za magnetnu rezonancu. Druga faza ulaganja trebala bi se dogoditi u narednih nekoliko mjeseci, a odnosi se na ulaganje u 100 apartmana s maksimalno 200 kreveta u postojećoj zgradi MC Analiza i namijenjeni osobama kojima je neophodna pojačana skrb."Ulaskom u EU otvara nam se veliko tržište i to treba iskoristiti", kaže Bosotina. Dodaje da je Analiza među najvećim privatnim investicijama koja je prilagođena i razvoju medicinskog turizma. "Kako je Hrvatska poznata destinacija s kratkom sezonom, a ima kvalitetnu i cjenovno povoljnu medicinsku uslugu, vrlo je perspektivna za razvoj medicinskog turizma", tvrdi Bosotina. Posljednjih godinu dana u pregovorima je s osiguravajućim kućama koje bi kroz svoje police nudile i bolničku skrb, a otvoren je, kaže, i za pregovore s HZZO-om.

Komentirajte prvi

New Report

Close