Nitko se nije prijavio za posao, iako nude plaću od 14 tisuća kuna i stan od 55 kvadrata

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Niti jedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude plaću od 14.000 kuna neto, stan od 55 kvadrata te mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Oglas je na društvenim mrežama raspisan kako bi se dobio uvid u interes za to radno mjesto.

Za radno mjesto je potrebno raspisati natječaj koji još nije, a ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, za Dubrovački dnevnik je rekao kako će se to dogoditi nakon što se dobije potrebno rješenje Ministarstva zdravstva. Ono je preduvjet za raspisivanje natječaja. Cilj oglasa postavljenog na društvenoj mreži bio je uvid interes za to radno mjesto.

'Oglas je izašao prije 15-ak dana, nijedan liječnik iz Hrvatske se nije javio. Kako se cijela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici koja vjerojatno do listopada ili čak studenog neće krenuti s radom, mi ćemo objaviti kako tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo vidjeti što će se dogoditi i hoće li se netko javiti', rekao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni doći raditi u Dubrovnik te da zasad ima nešto zainteresiranih iz susjednih zemalja poput BiH, Crne Gore i Srbije.

'Međutim ti liječnici nemaju licence za rad u Hrvatskoj', rekao je Bazdan koji smatra kako nema dovoljno liječnika ni pedijatara, a oni s kojima su razgovarali su 'izuzetno zadovoljni uvjetima'. Smatra, pak, kako ljudi u Hrvatskoj nemaju posebno naviku useljenja u neki drugi grad zbog posla što je čest slučaj u razvijenijim europskim državama.

Komentari (3)
 • miami
  miami 19:00 22.8.2019.

  Moj sin će specijalizirati pedijatriju…tako je rekao ako se ne predomisli…usput..predao je prvi zahtjev
  za posao …pa , da vidimo , nestrpljiva sam kako će sve to sada funkcionirati….želi biti neonatolog,
  doktor za male palčiće…situacija u zdravstvu je takva, da je sve u rukama ministarstva i Hzzo…a
  Oni drže cijelu politiku, novac za financiranje pripravnika, raspored po bolnicama i domovima zdravlja..
  natječaje za specijalizacije , sva dugoročna i kratkoročna zbivanja..
  Zbilja, regionalno,se- ništa ne odlučuju što se tiče liječnika… Zato,treba biti stručan, mudar i
  genijalan, da sve funkcionira o ovoj siromašnoj i nesretnoj državi….

 • ana001
  ana001 14:54 22.8.2019.

  Doktori moraju imati visoke plaće i to je to, jednostavno kad se pogleda što rade može se reći da i zaslužuju, a kad usporedimo plaće beskorisnih ministara i doktora možemo svi skupa zaplakati.

 • Funky
  Funky 17:07 21.8.2019.

  nije svima jednako i nije svima lose. a jos traze vece place.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve