Ništa od skladišta nafte u Brižinama, novca nema

Damir Krstičević, ministar obrane/Goran Stanzl/PIXSELL Damir Krstičević, ministar obrane/Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada odobrila povrat zemljišta na kojem je trebao biti projekt za 600 mil. kuna.

Ministarstvo obrane RH od jučer je ponovno u cijelosti u posjedu cijele vojne luke i skladišta goriva Brižine u Kaštel Sućurcu.

Vlada je, naime, MORH-u odobrila povrat 93 tisuće četvornih metara nekretnine koja je još u vrijeme vlade Jadranke Kosor prenesena na Hrvatsku agenciju za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (koja je u međuvremenu pripojena Agenciji za ugljikovodike), s ciljem da zajedničkim snagama obnove postojeći rezervoar naftnih derivata za vojsku, ali i izgradi skladište obveznih zaliha nafte i naftnih derivata.

Projekt čija je vrijednost procjenjivana oko 600 milijuna kuna razmatrala je i vlada Zorana Milanovića, no kako je HANDA postala proračunski korisnik, financiranje projekta je zastalo. I Agencija za ugljikovodike nema financijsku mogućnost financiranja projekta, a kako plaća 1,2 milijuna kuna komunalne naknade, zatražili su povrat nekretnine MORH-u.   Iz kratkog odgovora na naš upit o mogućnosti nastavka velikog projekta na "Brižinama" i aktivnostima koje će uslijediti nakon povrata dijela, čini se da nije realno očekivati velika ulaganja na ovoj lokaciji kakva su ranije bila spominjana.

Kratko su odgovorili kako je to perspektivna nekretnina za Oružane snage, te podsjetili da je HANDA trebala u suradnji s MORH-om financirati uređenje rezervoara goriva i postojeće infrastrukture u projektu Strategijskih pričuva goriva i maziva za potrebe OSRH. Katastarske čestice koje su predmet povrata izgrađene i koristit će se namjenski" poručuju iz MORH-a.

Komentari (1)
  • dza
    dza 10:02 26.2.2018.

    Agencija za ugljikovodike… nemojte me zafrkavati

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!