‘Nisam prekoračio ovlasti jer ništa nije učinjeno kontra zakon’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. lipanj 2015. u 11:51
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu kako je Poreznu upravu, kao resorni ministar, zvao i zbog Borova, Imunološkog zavoda i drugih tvrtki, a ne samo zbog tvrtke osječkog poduzetnika Željka Biloša.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu kako je Poreznu upravu, kao resorni ministar, zvao i zbog Borova, Imunološkog zavoda i drugih tvrtki, a ne samo zbog tvrtke osječkog poduzetnika Željka Biloša, ustvrdivši da tu nema prekoračenja ovlasti jer nitko od nikoga nikada nije tražio da se učini nešto protuzakonito.

"Kao što kažem, zvao sam zbog Borova, prošli tjedan Imunološki je bio u pitanju. Zovemo zbog TLM-ova, raznih brodogradilišta, to je jedan normalan proces. Zvao sam da pitam za stanje, što se događa tamo, možemo li to spasiti", rekao je Vrdoljak uoči sjednice Vlade upitan je li je zvao Poreznu upravu zbog tvrtke OLT Željka Biloša.

"Pa sjetite se samo pozajmica od 10 milijuna kuna koje smo dali iz HEP-a Borovu za porezni dug koji je tada bio zato što nije bilo moguće zaustaviti ovrhu Porezne uprave. Pa smo onda dali pozajmicu koja je kasnije vraćena i sve je u redu. To je jedan proces kao i svaki drugi koji se događa", kazao je Vrdoljak.

Na pitanje ne misli li da je prekoračio ovlasti odgovorio je "ne, ne mislim".

"Jer ministar gospodarstva niti bilo koji dužnosnik ili predsjednik vlade ne može prekoračiti svoje ovlasti ako zove i pita što se događa. Moramo imati čistu sliku. Nema tu prekoračenja ovlasti, jer nitko od nikoga nije nikada tražio da se učini nešto kontra zakona, nego da se odluči što se može napraviti. I ako je moguće izaći u susret da se spase radna mjesta. Ako nije moguće, tražimo druge načine", rekao je Vrdoljak te dodao kako je primjer Borova upravo takav primjer.

Komentirajte prvi

New Report

Close