Napeto u Mostu: Petrina optužio predsjednicu za dogovor s Petrovom

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2015. u 08:38
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Petrina je zato na svom Facebook profilu zatražio da se javno očituje o čemu je razgovarala s Petrovom.

Uoči završetka pregovora dvaju velikih blokova – SDP-ova i HDZ-ova s Mostom– sve je više napetosti u redovima svih triju strana, a posebice u Mostu o čijoj odluci ovisi tko će biti mandatar nove vlade.

Kako piše Večernji list, osim HDZ-a koji je razočaran predsjednicom jer im nije dala status mandatara kao relativnim pobjednicima izbora, i poslovično najglasniji Stipe Petrina, saborski zastupnik Mosta, negoduje jer je Kolinda Grabar- Kitarović na konzultacijama prije neki dan od delegacije Mosta zatražila da ostane nasamo s Božom Petrovom kako bi s njim obavila razgovor u četiri oka.

Petrina je zato na svom Facebook profilu zatražio da se javno očituje o čemu je razgovarala s Petrovom. U četvrtak na konzultacijama je, naime, nakon što je 15-ak minuta razgovarala s delegacijom Mosta predsjednica zatražila razgovor samo s Petrovom.

Je li predsjednica RH Petrovu dala smjernice za daljnje postupanje oko sastavljanja nove vlade – pita se Petrina.

Čelnik Mosta Božo Petrov ima ipak nešto pomirljiviji ton te tvrdi da taj razgovor u četiri oka nije bio nikakav pokušaj pritiska na Most.

– Razgovor je trajao pet minuta, ponovio sam da ne odustajemo od ideje zajedničke reformske vlade, a ona je Most pozvala na odgovornost s obzirom na ozbiljnost situacije u državi – objasnio je
Petrov.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close