Nakon otkaza, u APIS pozvali DORH

Autor: Bernard Ivezić , 06. listopad 2014. u 22:00
Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a/ Borna Filić/PIXSELL

Sindikat podnio prijavu.

Glavnu tvrtku za informatizaciju države APIS IT trese najveća afera dosad, u koju će se uključiti i DORH. Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske (SDLSN) zatražio je od DORH-a da ispita povezanost između poslovnih struktura APIS IT-a i njihovih poslovnih partnera u Hrvatskoj.

Na površini je do ovog zahtjeva došlo nakon što je Uprava APIS IT-a pokrenula postupak otkaza sindikalnoj predstavnici i članici NO-a tvrtke, koja je navodno koristeći službeni e-mail i dajući do znanja da je šefica financija tvrtke od najvećeg dobavljača, IBM-a Hrvatska, tražila donacije od po četiri-pet tisuća kuna na ruke.Izvor iz APIS IT-a kaže kako su u svibnju dobili anonimnu prijavu na kompanijski mail namijenjen borbi protiv korupcije, a zatim je predsjednik Uprave dobio i prijavu s konkretnim podacima.

"Zbog svega je protiv dotične pokrenut postupak redovnog otkaza te je u pripremi podnošenje kaznene prijave", priopćili su iz APIS IT-a.Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN-a, uzvraća da su oni 26. rujna uputili zahtjev DORH-u da taj slučaj ispita te da pritom pogleda i širu sliku, odnose menadžmenta i dobavljača, kao i navodno sporna trošenja na službenim karticama na koje je upozorila šefica financija. Sindikatu nije jasno što Uprava tvrtke čeka sa svojom prijavom.

Komentirajte prvi

New Report

Close