‘Nadam se da su Terme samo u stanju mirovanja’

Autor: Marija Crnjak , 24. siječanj 2018. u 21:59
M. Bienenfeld: Grad u siječnju imao 40% više noćenja/Goran Jakuš/PIXSELL

Čelnica zagrebačke TZ o novim oblicima turizma.

Najava odluke Gradske skupštine o likvidaciji tvrtke Terme Zagreb, koja je trebala realizirati projekt termalnog kupališta u Blatu zabrinula je Martinu Bienenfeld, direktoricu Turističke zajednice Grada Zagreba. 

"U ovom času to jest gubitak. Nadam se da je projekt samo u fazi mirovanja. Jako velik broj naših građana odlazi svake godine u Sloveniju kako bi se opustili u takvom obliku turizma. Slično je i s Bečom. To su nevjerojatne cifre, koliko ovakvi oblici turizma donose prihoda. Sigurno je važno da se o tom projektu dobro razmisli i da se on u dogledno vrijeme realizira", izjavila je Bienenfeld u razgovoru za Media servis.

Otkrila je da je Zagreb u siječnju ostvario 40 posto više noćenja nego lani. "To nas posebno veseli jer prvi i drugi mjesec su, zajedno sa studenim, najlošiji turistički mjeseci za Zagreb. Na dobre rezultate odmah na početku godine utjecala je skijaška utrka Snježna kraljica, a sad i Europsko rukometno prvenstvo, koje nam je u grad donijelo brojne goste iz Europe", kaže Martina Bienenfeld.

Komentirajte prvi

New Report

Close