Nacionalni forum neće koalirati s Bandićem i Čačićem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2014. u 14:50
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Na novinarski upit koji je njegov stav o „slučaju Perković“, Gabrić je odgovorio kako sada ne pristaje dati odgovor na to jer je trenutačno puno važnije kako rješavati problem 370.000 nezaposlenih u Hrvatskoj.

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić danas je odbacio mogućnost koaliranja s Milanom Bandićem i Radimirom Čačićem ocijenivši kako je spominjanje takve koalicije medijska spekulacija.

„To su spekulacije koje rade novinari i PR-ovi drugih stranaka, a to pokazuje da je Nacionalni forum potentan i da bi ga drugi htjeli imati uz sebe“, rekao je Gabrić odgovarajući danas na novinarska pitanja u Splitu uoči inicijativnog skupa Nacionalnog foruma Splitsko-dalmatinske županije.

Na novinarski upit koji je njegov stav o „slučaju Perković“, Gabrić je odgovorio kako sada ne pristaje dati odgovor na to jer je trenutačno puno važnije kako rješavati problem 370.000 nezaposlenih u Hrvatskoj, 10.000 manje novorođenih godišnje i 15.000 ljudi koji odu iz Hrvatske tražiti posao.

A što će biti s Perkovićem riješit će se za 15 dana, rekao je. „Ja imam stav o tome ali moj stav neće odlučiti, nego o tomu trebaju odlučiti institucije sustava, a to je sud“, kazao je Gabrić.

Ne pristajemo na tu vrstu razgovora jer ćemo se opet vratiti da priče o svjetonazoru, "a ne o tomu da nas je ministar financija Slavko Linić još jedanput zadužio za deset milijardi kuna koje će vraćati vaša i moja djeca, ali o tomu se ne raspravlja“, istaknuo je Gabrić.

Po njegovim riječima, Hrvatska je trenutačno dužna 600 milijardi kuna, od čega je 200 milijardi unutrašnji a 400 milijardi vanjski dug, a vraćat će ga i budući naraštaji hrvatskih građana. „To je problem o kojem moramo govoriti jer ćemo upasti u dužničko ropstvo, a situacija s Perkovićem ili nekim drugim stvarima bit će riješena kroz mjesec ili dva i neće obilježiti našu budućnost“, smatra Gabrić.

Na novinarsku opasku da je u „slučaju Perković“ isplivao i problem sudstva jer su različite presude o tomu, Gabrić je dometnuo: “Sudstvo je korumpirano i sudstvo ne valja kao što ne valja ni politički sustav“.

Zamoljen za stav o slučaju u vezi s pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom, Gabrić je kratko rekao: “Ne može u javnom sektoru biti netko tko je u sukobu interesa“.

Komentirajte prvi

New Report

Close