Mrsić: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati sna – zaboravite na to

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2013. u 13:04
Foto: Soundset

Financijski uvjetovanog otkaza neće biti i sve ostaje po starom, poručio je Mrsić u intervjuu za Soundset.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u intervjuu za Soundset potvrdio je kako Vlada odustaje od uvođenja financijski uvjetovanog otkaza.

"Vlada nije pokrenula pitanje ugovaranja plaća pravilnikom o radu. To su tražili sindikati, jer je to akt poslodavca. (…) Međutim, stav poslodavaca i sindikata bio je usuglašen. Poslodavcima to odgovara, a sindikati, iako su to inicirali, su se povukli. Vlada je pristala ako su se socijalni partneri dogovorili, pogotovo jer je to bio njihov prijedlog. Financijski uvjetovanog otkaza neće biti i sve ostaje po starom", poručio je Mrsić.

Ministar rada i mirovinskog sustava naglasio je kako se moramo pomiriti s činjenicom da vremena više ne dopuštaju radno vrijeme po principu osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna, ali i kako će inspektori krenuti u stroge kontrole poslodavaca po pitanju pridržavanja Zakona o radu.

"Podjela na 8 sati odmora, 8 sati rada i 8 sati spavanja u današnje se vrijeme može zaboraviti. Nekad se mora raditi i 56 sati tjedno, no ne cijelu godinu", pojašnjava Mrsić.

Komentari (13)
Pogledajte sve

Podhitno promjenit ime ministarstvu u ministartsvo roblja i sustava umiranja.

Ja sam recimo za sat rada i pola sata krađe, šest ipol sati natezanja tajnica, osam sati welnesa i osam sati spavanja sa najljepšim haremskim snovima. Mislim da bi se znatno produljio životni vijek Hrvata, na preko 120 godina.

naši ljudi su vrijedni samo nas vi učite neradu..najbolje bi bilo da i nemamo odmora i da radimo za 2000 kn ili da još nosimo plaću svojim poslodavcima i plaćamo njima jer radimo kod njih…to je velika sramota šta se radi sa hrvatskim radnicima…


Komunistička neman ruši standarde stećene još u devetnaestom stoljeću.


Istini za volju, te stecevine nisu izvojevali desnicari, niti su ovo komunisti.

New Report

Close