Mrak-Taritaš: Moj službeni auto porezne obveznike nije stajao ništa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2014. u 14:51
Anka Mrak Taritas; Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Anka Mrak-Taritaš izjavila je danas da njezin službeni automobil porezne obveznike nije stajao ništa, a mjere za poticanje zapošljavanja mladih bit će nastavljene čim se steknu financijski uvjeti.

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak-Taritaš izjavila je danas da njezin službeni automobil porezne obveznike nije stajao ništa, a mjere za poticanje zapošljavanja mladih bit će nastavljene čim se steknu financijski uvjeti.

Na novinarski upit je li joj neugodno sjediti u Vladi koja izdvaja silne milijune za svoje automobile, a ukida poticaje za zapošljavanje mladih, Mrak-Taritaš je odgovorila da nije potrošila novce poreznih obveznika na skupi auto, a privremeno odustajanje od poticaja za zapošljavanje mladih "treba sagledati u kontekstu".

Vlada nije ukinula nikakve poticaje. Svi oni koji sudjelju u mjeri pripravništva za 1.600 kuna radit će to i dalje, a kada se steknu financijski uvjeti, nastavit će se s poticanjem zapošljavanja. "Meni je ugodno sjediti i raditi u ovoj Vladi", istaknula je Mrak-Taritaš nakon što je u Banskim dvorima s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem predstavila Program energetske obnove obiteljskih kuća.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja kupilo je 2012. godine za 115.000 kuna od Carine zaplijenjeni Mercedes S klase iz 2005. godine.

"Novac je dala jedna državna institucija, odnosno naše Ministarstvo, drugoj državnoj instituciji – Carini. Po principu – iz proračuna u proračun, što znači da porezne obveznike auto nije stajao ništa", istaknula je Mrak Taritaš.

Dodala je kako se u tom mercedesu prvo vozio Ivan Vrdoljak dok je bio ministar graditeljstva, te da joj "ne pada na pamet kupovati novi auto".

Komentirajte prvi

New Report

Close