Mjesto znanja i okupljanja autohtonih proizvođača

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2018. u 22:00
Župan je najavio daljnji razvoj ponude Centra kao i širenje suradnje i aktivnosti

U ‘Kašetici’ će se obavljati i prodaja autohtonih proizvoda kroz organizirane promocije i degustacije.

U Rijeci je, u novouređenom prostoru Primorske kuće, započeo s radom Centar autohtonih proizvoda 'Primorsko-goranska kašetica'.

To je zajednički projekt Primorsko-goranske županije i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Županije. 'Kašetica' je u prvom redu prezentacijsko-izložbeni prostor u kojem će se organizirati manifestacije, promocije, izložbe, edukacije i radionice, s ciljem jačanja prepoznatljivosti materijalne i nematerijalne baštine Primorsko-goranske županije odnosno turističke destinacije Kvarnera.

Autohtoni proizvodi također će se naći u promotivnim poklon paketima – kašeticama koje je za potrebe brenda osmislio i izradio arhitekt Ivan Juretić.  Projekt je nastao temeljem strateških opredjeljenja Županije za razvoj održivog gospodarstva, a stvaranjem brenda 'Kašetica' omogućit će se zajednički nastup i promocija proizvođača autohtonih proizvoda. Novi će prostor biti polazna točka svih promotivnih djelatnosti Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Županije.

 

Komadina

Bogatstvo različitosti našeg kraja je takvo da možemo ponuditi nešto čime ćemo biti brendirani.

'Kašetica' je osmišljena kao mjesto razmjene znanja i centar okupljanja svih proizvođača, ali i kreativnih iskoraka srodnih udruga, institucija i građana Županije koji su bazirani na proizvodima koji promiču ekološku proizvodnju odnosno aktivno kroz rad promoviraju ideje razvoja ekološke svijesti i održivog turizma. U 'Kašetici' će se obavljati i prodaja autohtonih proizvoda kroz organizirane promocije i degustacije.

Župan Zlatko Komadina prilikom otvaranja naglasio je kako se ovim edukacijsko-prezentacijskim centrom  želi autohtonu poljoprivrednu proizvodnju, suvenire i baštinu staviti u funkciju turizma, ali i pojačati suradnju s proizvođačima te kroz edukaciju poticati razvijanje OPG-ova. Komadina je istaknuo kako će kroz Centar Županija preuzeti dobar dio aktivnosti na sebe, kako bi se proizvođačima kroz osmišljenu promociju olakšao put na tržište, a ponudu i kvalitetu učinio prepoznatljivom."Bogatstvo različitosti našeg kraja, zemljopisno i prirodno je takvo da možemo ponuditi nešto čime ćemo biti brendirani", zaključio je župan Komadina.

Komentirajte prvi

New Report

Close