Ministarstvo ponovno daje subvencije za stambene kredite: Kamate neće prelaziti 3,75%

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2018. u 10:57
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ministar je kazao da će natječaj biti otvoren barem 5 dana i svi koji se prijave će dobiti kredit ukoliko imaju svu potrebnu dokumentaciju.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar pozvao je zainteresirane za subvencionirane stambene kredite za mlade da počnu tražiti stanove, skupljati dokumentaciju i pribavljati građevinske dozvole ako su se odlučili za gradnju kuće, kako bi bili spremni za natječaj koji će se raspisati početkom rujna. 

Na rezultate prošlog natječaja javilo se 2.320 mladih obitelji koji sada imau svoj dom, u tim domovima rođeno je 250 beba. Ali ta je mjera bila jednokratna pa se išlo u izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, javlja HRT.

'Na prošlom natječaju su svi imali dobru dokumentaciju i svi koji su se javili su dobili subvencije. Projekt se pokazao izuzetno dobar i kvalitetan', kazao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u ponedjeljak na HTV-u. Govoreći o izmjenama Zakona, pojasnio je kako je u planu da se i u iduće 3 godine omogući mladima da dobiju subvenciju za kredit.

Ministar je kazao da će natječaj biti otvoren barem 5 dana i svi koji se prijave će dobiti kredit ukoliko imaju svu potrebnu dokumentaciju.

Dodao je da je ovo poticajna mjera za mlade ljude mlađe od 45 godina koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a ovom mjerom će to moći napraviti.

Također je rekao kako je s 12 banaka dogovoreno subvencioniranje, kamate će biti 3,12-3,75%, a popis banak se nalazi na internetskim stranicama ministarstva graditeljstva. Ovim izmjenama Zakona subvencije neće biti 4 godine, već 5 godina.

Komentari (2)
Pogledajte sve


bilmez

Da su kamate i nula, sto to koristi masi nezaposlenih, onih s nestalnim poslom, i premalim placama?

bilmez

New Report

Close