Ministar Cappelli objavio datum kada kreće Cro kartica s 2.500 kuna na njoj, a vrijedit će cijele godine

Autor: Poslovni.hr/H , 02. listopad 2019. u 13:44
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Cro kartica kao poticaj domaćim turistima za putovanja po Hrvatskoj, u sklopu koje će im na raspolaganju biti 2.500 kuna, trebala bi krenuti s 1. siječnja 2020. godine, izjavio je u srijedu ministar turizma Gari Cappelli.

"Trenutno tražimo tehnička rješenja i način na koji ćemo tehnički razriješiti Cro karticu da to ne bude nešto komplicirano i da na njoj bude oko 2.500 kuna. Tehnička rješenje dogovaramo uz ostalo i s bankama i s nekim drugim partnerima", rekao je Cappelli u izjavi novinarima u Virovitici gdje je stigao u povodu početka Dana hrvatskih turizma (DHT).

Najavio je da će Vlada uredbom regulirati Cro karticu odnosno da za nju ne treba poseban zakon. Ministarstvo financija je na neki način kroz svoje pravilnike to 'odobrilo', rekao je Cappelli.

Naime, Ministarstvo financija je izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, koje su stupile na snagu početkom rujna, kao neoporezivi primitak koje poslodavci mogu isplatiti odnosno omogućiti svojim radnicima uz ostalo uvelo i naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika prema propisima Ministarstva turizma i to do 2.500 kuna godišnje.

Po riječima ministra Cappellija, Cro kartica neće biti limitirana na neko određeno razdoblje nego bi se njome tko želi mogao služiti cijele godine, i na kopnu i na moru, a tko želi može je prihvatiti, dok onaj tko ne želi to neće morati.

Ministar je novinarima u Virovitici, gdje je razgledao i obnovljeni dvorac Pejačević, izjavio da će slavonski i ukupno kontinentalni turizam potaknuti i dolasci domaćih turista.

Virovitica i njezin kraj dobro se turistički razvijaju, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu postoji veliki potencijal za turizam, istaknuo je Cappelli.

Ove se godine i tradicionalno okupljanje turističkih djelatnika – Dani hrvatskog turizma po prvi put održavaju na kontinentu. Dani se od 2. do 4. listopada održavaju na području pet slavonskih županija, a Virovitičko-podravska županija i Virovitica su kao "slavonska kapija" na početku cijele te priče, dok će svečanost otvorenja biti večeras u Vukovaru u dvorcu Eltz.

Komentirajte prvi

New Report

Close