Merkel upozorila Hrvatsku da guši poslovanje HT-a

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2015. u 11:13
Foto: Pixsell

Ključna primjedba njemačke kancelarke u njezinom prošlotjednom razgovoru s hrvatskom predsjednicom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je upozorila hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na problem koji u Hrvatskoj ima tvrtka kćer Deutsche Telekoma (HT), zbog toga što država gradi paralelnu telekomunikacijsku mrežu, pa se HT na određeni način ograničava u poslovanju, doznaje Novi list.

Upravo je objedinjavanje i izgradnja informatičke infrastrukture pod upravljanjem državne tvrtke Odašiljači i veze, čime se ugrožava faktičan monopol Hrvatskog telekoma, bila je, kako Novi list doznaje iz diplomatskih izvora, ključna primjedba njemačke kancelarke Angele Merkel iznijeta u njezinom prošlotjednom razgovoru s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Predsjednica Republike po povratku u Hrvatsku otkrila je u intervju za Media servis da joj je Angela Merkel »spomenula konkretne slučajeve u kojima se tvrtke koje su u njemačkom vlasništvu susreću u Hrvatskoj, kad je riječ o porezima koji se nameću preko noći ili izmjenama pravila ili birokratskim zaprekama«.

Komentari (12)
Pogledajte sve

ionako mislim sve najgore o politici a. merkel, a ovaj istup, ili ispad, samo potvrđuje ono najgore.

ja doista merkel smatram komunističkom političarkom koja je navikla na silovanje tržišne ekonomije, a njemačkoj se, eto, trenutno posrećilo da se može iživljavati preko cijele eu.

trenutno je očito da je jedina svrha eu osigurati pravnu i monetarnu sigurnost njemačkim izvoznicima, koji su gladni za profitom a ne žele preuzeti nikakve rizike.

nije to samo t-com, tu je i siemens i niz velikih njemačkih tvrtki koje bilježe ogromne profite, a u biti su krajnje nekonkurentne i uspjeh im se bazira na političkom protežiranju u banana-državama.

vojnu neovisnost smo bili ostvarili, ali političku smo izgbuili. lakmus za ponovno stjecanje političke neovisnosti bit će dolazak vlade koja će prvo javno objelodaniti uvjete tajnog ugovora s t-com-om, a zatim osporiti sve protuustavne i za državu i tržište štetne elemente toga ugovora, a vjerujem da ih ima mnogo čim ugovor tako brižljivo skrivaju.

pustiti monopole njemačkim monster-tvrtkama isto je kao i pokloniti monopol nekoj sovjetskoj tvrtki – čista ekonomska i tržišna katastrofa.

od njemačke doista ne možemo očekivati ništa pametno sve dok je merkel i slična politika na čelu. iz njene koncepcije izvire izopačena sebičnost bankara koji zgrću najveće novce na svijetu, a tako su uski da niti ne vide da režu granu na kojoj sjede. a i za to oni ne haju, i kad grana pukne, oni opet očekuju od države da im namjesti novu granu.

merkel, go away!

@Techman,
obicno se radi o boxovima providera, koji imaju multi-funkcije (kabelska tv, internet,telefon, fax…) a moraju se instalirati od ovlastenog servisera.

@ viever

To je bilo nekad kad su se razvodile i spajale žice. Danas imamo VOIP čije preseljenje se radi softverski. Znači sve se odradi na compu i bez izlaska na teren. Pa čemu onda 30 dana???

Nije to specifukum HT-a ili DT-a. Vecina njih kuha s vodom. Tako sam ja osobno imao losa iskustva sa Vodafonom, O2, Arcorom…Preseljenje u drugi grad, sa drugim pozivnim brojem automatski traje nekoliko tjedana. Tako je bar u Njemackoj, cak i onda kad na vrijeme najavite promjenu adrese. Rokove u USA ne poznajem.

New Report

Close