‘Marasu najveći problem radi Alternative FGS’

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2013. u 10:56
Gordan Maras / Photo: Marijan Susenj/Pixsell

Ministar još ni jednom društvu nije uskratio upravljanje fondom, no sada najavljuje da će napraviti i to, ako bude potrebno, i to već za nekoliko tjedana.

Nadležni ministar Gordan Maras vodi borbu s Fondovima za gospodarsku suradnju (FGS)  ne bi li im smanjio sva zajamčena prava koja im je dao u vrijeme osnivanja tadašnji ministar Đuro Popijač, piše Večernji list.

FGS-ovi ulažu u investicije, pola svojim novcem, odnosno novcem njihovih ulagača, među kojima su najveći mirovinski fondovi, a u istom omjeru sudjeluje i država. No uloga država, osim one novčane, vrlo je mala, piše Večernji. Status ili pravilnik Fonda ne može se mijenjati bez odobrenja FGS-ova. Maras im je u dva navrata smanjio naknadu, ali da se to dogodi, trebao ih je dva mjeseca čekati da sazovu Povjerenički odbor .

Ministar još ni jednom društvu nije uskratio upravljanje fondom, no sada najavljuje da će napraviti i to, ako bude potrebno, i to već za nekoliko tjedana. Iz onoga što se čuje na tržištu najveći problem radi Alternative FGS,doznaje Večernji list, no da se i po tom pitanju nešto poduzme, treba sazvati Povjerenički odbor, čiji je predsjednik predstavnik tog fonda. Alternative FGS  je ušao u Centar i Vaba banku, a sada planira ući i u Dalekovod. Većinom je postavio svoje ljude u Nadzorni odbor, pišpe list, a u Centar banci cilja i na upravu. U Nadzorni odbor Vabe, uz predstavnike fonda, ušla je jedna osoba iz HBOR-a, dok u Centar banku Alternative nije dao da uđe predstavnik mirovinskih fondova.  

Više pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Taj Altrnative je čisto uhljebljenje je*ivjetara!!!! NEKA ULOŽE SVOJE NOVCE AKO SU TAKO SPOSOBNI!!! Vani vlasnici fondova ULOŽE SVU SVOJU IMOVINU kako bi PRIVUKLI ULAGATELJE!!! Sve je vrlo jednostavno na TRULOM ZAPADU!!!

New Report

Close