‘Mamićevi istupi nisu vrijedni mojih riječi’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. ožujak 2013. u 11:24
Željko Jovanović (Photo: Boris Sčitar/VLM)

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako istupi Zdravka Mamića nisu vrijedni njegovih riječi.

 Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako istupi izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića nisu vrijedni njegovih riječi.

"Mogu samo reći da takvi istupi nisu vrijedni mojih riječi i ništa drugo", kazao je Jovanović novinarima nakon jučerašnjih Mamićevih uvreda na njegov račun.Upitan o brzini kojom je Mamić zbog toga završio u pritvoru Jovanović je ustvrdio kako su svi koji kažu da je to nekakva politika zlonamjerni.

"To je samo dokaz da je Hrvatska uređena država u kojoj se nitko ne može vrijeđati po nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, poručio je Jovanović uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Zdravko Mamić je u petak u eteru Soundset Plavog radija iznio niz uvreda na račun hrvatskog ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, rekavši kako on "mrzi sve hrvatsko" i da "kao Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu ne može voditi taj najvažniji resor u Hrvatskoj".

Mamić će, danas, nakon noći provedene u pritvoru, biti doveden na ispitivanje u zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, koje bi trebalo odlučiti hoće li za njega tražiti određivanje pritvora.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Najveći pljuvač ovih prostora (državni službenik Jovanović) samo je dobio što je godinama tražio! A o Mamiću rječi su suvišne…

index
MAMIĆ IMA VIŠE PRIJATELJA SRBA NEGO SVI MINISTRI ZAJEDNO

I DOK se još čeka službena reakcija iz Maksimira na uhićenje njihovog izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, javnosti se obratio Dinamov direktor za odnose s javnošću Tomislav Marčinko…

“Kada bi se Josipovićevo i Milanovićevo treniranje strogoće na Zdravku Mamiću primijenilo na Željku Jovanoviću, on bi već davno bio na doživotnoj robiji!

Zar već u prvih sto dana vlasti nije napao Hrvatsku biskupsku konferenciju, Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, Maticu Hrvatsku, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez i najveći hrvatski športski brend GNK Dinamo?
I to najtežim uvredama, diskvalifikacijama i omalovažavanjima.
Pa, ima li i jedna hrvatska nacionalna institucija koju nije ponizio?
Nije narod g*lup, ostavite mu neka on procijeni može li se zlosretni Jovanović uspoređivati s Khuenom Hedervaryjem.
A što se tiče Mamićeve konstatacije kako nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja, pitajte u Njemačkoj može li ministar obrazovanja ili obrane biti Francuz, ili u Srbiji Albanac, u Grčkoj Turčin, u Izraelu Palestinac…”, zapitao se Marčinko,
u sličnom i spornom tonu kao i njegov izvršni predsjednik.
Ipak napominje da se ne radi o službenom stavu kluba, već o njegovom osobnom, iako se u priopćenju koje je poslao medijima potpisao kao Dinamov službenik.

”Josipović tvrdi kako je napadom na Jovanovića Zdravko Mamić uvrijedio sve Srbe u Hrvatskoj.
Zaista jadno od tog pametnog i mudrog čovjeka.
Pa, Zdravko među Srbina ima više prijatelja nego zajedno 21 član Vlade, uključujući i Josipovića.
I nitko se od njih, barem ne javno, nije osjetio uvrijeđenim”, dodaje Marčinko koji je pomoćnika ministra Petra Skansija prozvao za sukob interesa.

”Ne znam zbog čega su svim novinarima i političarima promakle Mamićeve riječi u jednom intervjuu, o sukobu interesa Jovanovićeva pomoćnika Petra Skansija, koji kao visoki dužnosnik Vlade toj istoj Vladi iznajmljuje kuću u Ljubljani od 140 m² i za to mjesečno dobiva 6000 eura netto, i tako već osam godina.
Do sada je sukobom interesa od hrvatske Vlade već dobio preko 560 000 eura. To je i Milanovićev grijeh, sve to zna ali tolerira dok je Skansi ‘kooperativan’.
A kako je to ‘kooperativan’, zna svaki ljubitelj sporta u Hrvatskoj”, tvrdi Marčinko.

apotehar :

Vlada forsira ovo s Mamićem da prikrije tragičnu situaciju hrvatskog gospodarstva koje se raspada i puca po šavovima

http://www.business.hr/ekonomija/oporavak-hrvatskog-gospodarstva-mogao-bi-zapoceti-jos-kasnije?utm_source=news16032013-k&utm_medium=email&utm_content=aktualni&utm_term=link&utm_campaign=daily_newsletter [business.hr]

New Report

Close