Luksuzni ‘glamping’ šatori u kampu Lanterna kod Poreča

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. lipanj 2015. u 09:52
Foto: HINA

Kamp visoke kategorije Lanterna u Poreču ovog ljeta u svoju ponudu uvodi tzv. ‘glamping’ ili luksuzne šatore, što je trend koji se u svijetu razvija zadnjih 10-ak godina.

Kamp visoke kategorije Lanterna u Poreču ovog ljeta u svoju ponudu uvodi tzv. 'glamping' ili luksuzne šatore, što je trend koji se u svijetu razvija zadnjih 10-ak godina.

Kamp Lanterna zadnjih godina bilježi dobru popunjenost, pa tako i ove godine, kažu u Valamar Rivieri, grupaciji u čijem je vlasništvu taj kamp.

Lanterna je članica elitne udruge "Leading Campings of Europe", koja okuplja 40 najboljih kampova u Europi, a osvojio je i priznanje Best, odnosno 5 zvjezdica od uglednih kamping udruženja Njemačke ADAC i Nizozemske ANWB, podsjećaju iz Valamara.

Ono što Lanternu izdvaja od ostalih kampova su upravo glamping šatori, koje za sada nema gotovo nijedan domaći kamp, a koji se sve više, baš kao i mobilne kućice, traže među kampistima u Europi i svijetu.

Trend glampinga (kovanica od engl. riječi glamorous i camping) ili luksuznog i konformnog smještaja u kampovima u svijetu se razvija zadnjih desetak godina, a u Lanterni su postavili u sklopu glamping villagea/sela, koji uključuje sedam takvih šatora s vlastitim bazenom.

"Kako bismo poboljšali kvalitetu turističkih proizvoda i usluga, ove smo godine ulaganja od 37 milijuna kuna u kampu Lanterna uz ostalo usmjerili u naselje mobilnih kućica, izgradnju nove tratorije te glamping šatore jer za tim u svijetu postoji veliko zanimanje, a i Hrvatska postaje sve poželjnija destinacija za tu vrstu visoko kvalitetnog odmora", ističe potpredsjednik kompanije Valamar Riviere za prodaju i marketing Davor Brenko.

Ukupno je u pripremu ove turističke sezone Valamar Riviera uložila 330 milijuna kuna, od čega se najviše ili 250 milijuna kuna odnosni na luksuzni obiteljski Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola kod Poreča. Preostalo su investicije u druge hotele, apartmanska naselja i kampove u Istri, Dubrovniku i na otoku Krku.

Komentirajte prvi

New Report

Close