Luka Rajić ulaže 130 mil. kuna u logistički centar u Rugvici

Autor: Marija Brnić , 27. srpanj 2014. u 22:00
Luka Rajić smatra da će kontinuirani rast poslovnih aktivnosti dati zamah logistici/Žarko Bašić/PD/PIXSELL

Ralu logistika već ima manja regionalna skladišta u Splitu, Rijeci i Slavonskom Brodu.

Poduzetnik Luka Rajić nastavlja investirati u razvoj logističkog poslovanja.

Nakon što je njegova tvrtka Ralu logistika dosegla visoke standarde u segmentu transporta i razvila manja regionalna skladišta u Splitu, Rijeci i Slavonskom Brodu, priprema iskorak u razvoj skladišta i distributivne mreže, gradnjom središnjeg logističko distribucijskog centra (LDC) na području Rugvice u Dugom Selu. U tijeku je natječaj, koji tvrtka provodi u suradnji s općinom, za izgradnju pristupne ceste s komunalnom infrastrukturom za gospodarsku zonu Dragošička, na kojoj je i zemljište Ralu logistike na kojem se planira gradnja LDC-a.

 

144milijuna

kuna iznosili su lani prihodi tvrtke Ralu logistika

Pristupna cesta, navodi se u natječaju, potrebna je za realizaciju projekta LDC-a i ishođenje uporabne dozvole, a iz Ralu logistike napominju i da cesta neće služiti samo za njihovu investiciju, nego i sve druge buduće projekte u industrijskoj zoni. Pristupna cesta prvi je, dakle, korak u pokretanju novog projekta, a LDC bi trebao, prema procjenama u Ralu logistici, biti dovršen u 2015.  Konkretnije o visini investicije u ovom trenutku je još, kako kažu u Ralu, nezahvalno govoriti, no u fazi idejne studije govorilo se, dodaju, o investiciji od 130 milijuna kuna.

"Ralu je još uvijek u fazi izrade projektne dokumentacije u sklopu koje će se definirati tehničko-tehnološka rješenja. Nakon toga slijedi faza ishođenja suglasnosti i građevinske dozvole i tek tada možemo govoriti o definiranju obuhvata i realnoj procjeni investicije", poručuju iz Ralu logistike, a taj dio procesa očekuju da se okonča do rujna. Tri regionalna skladišta Ralu logistici zadovoljavaju postojeće potrebe, a novi centar svojim bi kapacitetom trebao omogućiti tvrtki daljnji razvoj na nacionalnoj razini i u regiji JIEurope.

Stoga je lokacija u Rugvici je za ovaj projekt Ralu idealna, jer se nalazi na raskrižju važnih puteva, nadomak autocesti Bregana-Lipovac, te prometnicama prema Mađarskoj i jugu Hrvatske. Tvrtka inače kontinuirano raste, pa su joj i lani prihodi dosegli 144 milijuna kuna, a rast bilježi i u prvoj polovici ove godine. No, tek će, poručuju iz Ralu logistike, kontinuirani rast gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj značiti i ozbiljni zamah u logističkom poslovanju. U međuvremenu, Ralu nastavlja sa stabilnim poslovanjem na cijelom teritoriju Europe i dijelu Rusije.

Komentari (3)
Pogledajte sve

@ Jovane , Jovane ,

baš si zločest.

Rađe priznaj da mu zavidiš na tome što Luka ulaže u duplo mlađu Tinu Vukov.

zabavljala je i goste na božićnom domjenku njegove tvrtke. Novu godinu dočekali su u Švicarskoj, a tamo su navodno proveli i Valentinovo

http://www.24sata.hr/domace-zvijezde/tina-vukov-i-luka-rajic-u-vezi-prijateljstvo-preraslo-u-ljubav-408651

JE LI OVO ONAJ KAMIONDZIJA STO JE ZA TUDJMANA IZ CENTRALNE BANKE HRVATSKE UZIMAO BEZVRIJEDNE DINARE HRVATSKE, KOJA JE VEC TAD DOBILA KUNE KAO VALUTU, PA PUNIO KAMIONE BEZVRIJEDNIH DINARA I MJENJAO IH NA CRNO U BOSNI, CIME JE OPLJACKAO BOSNU ZA VISE STOTINA MILIONA EURA.

BOSNA ZA NJIM TREBA RASPISATI MEDJUNARODNU INTERPOL POTJERNICU

vijest godine za moćnu hrvatsku ekonomiju je kad kamiondžijska tvrtka gradi je-eno skladište.

New Report

Close