LRH uspješno prodao pet nekretnina

Autor: Suzana Varošanec , 05. studeni 2015. u 07:23
Najvrjedniji prostor kupio je poduzetnik Bashima Kasapollija /PIXSELL

U izvanrednim prihodima po vrijednosti transakcije pojedinačno gledajući prednjači Villa Lauriana u Lovranu.

Vodećoj opatijskoj hotelskoj tvrtki Liburnia Riviera Hoteli, nakon razdvajanja sa cavtatskim hotelskim biznisom do čega je došlo početkom proteklog mjeseca, tek neznatno je pala vrijednost dionice.

Kretanje te dionice pod budnim je okom dioničara, tim više što nova tvrtka LRH Cavtat još nije završila proceduru formalnog uvrštenja u prvu kotaciju na Zagrebačkoj burzi. No, u kompanijsku blagajnu već se počinju slijevati prvi milijuni iz jesenske runde prodaje tzv. non-core nekretnina. Riječ je o imovini koja nije u funkciji njezinog osnovnog hotelskog poslovanja, a za koju LRH i u ovom slučaju kupce traži putem javnog natječaja. Sad su stigli i prvi rezultati, a navodno slijedi još jedna objava u pogledu novih kupaca.

 

3,5milijuna

eura neslužbeno iznosi minimalni prihod od prodaje

Prema priopćenju objavljenome na burzi kupoprodajni je proces uspješno okončan za pet nekretnina koje se nalaze na liburnijskoj rivijeri. Konkretno, prodan je poslovni prostor u Medveji, kao i Vila Medveja, zatim lovranska Vila Jadran, koja se danas vodi pod imenom Lauriana, te poslovni prostor u Opatiji koji je bivši restoran Korzo i zemljište u Maloj Dragi površine 61 četvornog metra. I dok LRH ne otkriva kolika je ukupno postignuta kupoprodajna cijeni svim ovim transkacijama, na tržištu su krenula nagađanja.

A neslužbeno se procjenjuje da utržak ukupno iznosi najmanje tri i pol milijuna eura. U izvanrednim prihodima po vrijednosti transakcije pojedinačno gledajući prednjači Villa Lauriana u Lovranu. Prilično je devastirana, te zahtijeva značajna ulaganja, no procjenjuje se da je zbog atraktivnosti same lokacije, tri etaže na kojima raspolaže s više od tisuću četvornih metara, te terase na samoj obali, posebno zanimljiva i za turističku djelatnost.

Prema neslužbenim informacijama, navodno je za nju trebalo izvojiti najmanje dva milijuna eura. Potvrdu toga nismo uspjeli dobiti ni od strane prodavatelja, ni samog kupca Bashima Kasapollija, poduzetnika koji se nekoć bavio turizmom i ugostiteljstvom u Lovranu. No, posljednih godina tim se biznisom bavi u Češkoj gdje je i odselio, te je vlasnik hotela i nekoliko restorana u Karlovyim Varyima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close