Lovrić-Merzel: 100 milijuna kuna kredita poduzetnicima i obrtnicima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2013. u 16:41
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sisačko-moslavačka županija osigurat će iduće godine srednjemu i malom poduzetništvu te obrtu 100 milijuna kuna kredita.

Sisačko-moslavačka županija osigurat će iduće godine srednjemu i malom poduzetništvu te obrtu 100 milijuna kuna kredita, najavila je danas županica Marina Lovrić-Merzel nakon radnog sastanka predstavnika te županije i predstavnika gradova u Novskoj na kojem su razgovarali o županijskim programima u gospodarstvu te o komunalnoj infrastrukturi.

Po riječima županice, najviši kredit bit će 15 milijuna kuna. "Da bismo pomogli gospodarstvu i obrtnicima, županija, gradovi i općine koji su prihvatili ovaj program kreditiranja gospodarstva sufinancirat će kamate u proizvodnom dijelu s četiri do pet posto, a u ostalim djelatnostima s tri do četiri posto", rekla je, dodajući kako to nije sve te da će županija – ako bude velika zainteresiranost gospodarstvenika za taj oblik kredita – osigurati još 40 milijuna kuna kredita.

Kad je riječ o komunalnoj infrastrukturi za iduću godinu na području Novske, u programu je prihvaćena gradnja dviju cesta u dužini od 23 kilometra te izgradnja nove osnovne škole i sanacija odlagališta gradskog otpada.

Komentirajte prvi

New Report

Close