Linić: Zaključci odbora pokazuju da policija uspješno skriva dokumente

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. srpanj 2014. u 12:55
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Odbor nije pronašao ništa jer su svi dokumenti nestali. Nemam prigovora na rad Odbora, imam prigovor na rad policije, jer jednostavno rade nezakonito i uspješno skrivaju dokumente”, kazao je Linić.

Zaključak saborskog Odbora za unutarnju politiku, po kojem su neutemeljene tvrdnje da ga je policija nezakonito pratila po nalogu premijera Zorana Milanovića, bivši ministar financija Slavko Linić danas je protumačio kao dokaz da policija "radi nezakonito i uspješno skriva dokumente".

"Odbor nije pronašao ništa jer su svi dokumenti nestali. Nemam prigovora na rad Odbora, imam prigovor na rad policije, jer jednostavno rade nezakonito i uspješno skrivaju dokumente", kazao je Linić.

Kolegama u Odboru zahvalio je na obavljenom poslu.

"Ali s obzirom na moje iskustvo s nekim ljudima iz policije, smatram da su moji navodi točni. Ovo samo znači da su radili nezakonito u policiji i da je netko odgovoran za to. Na meni je da se još više pozabavim tim nezakonitim radom i da dam još više argumenata", rekao je Linić.

Najavio je da će prikupiti više imena i objaviti ih, čime će, kaže, jasno progovoriti o tome kako radi policija u dijelu u kojoj je u izravnoj nadležnosti ministra unutarnjih poslova.

Iako ne odustaje od tvrdnje da ga je policija pratila i ometala život njegove obitelji, Linić se ne namjerava obratiti Državnom odvjetništvu (DORH).

"U ovom trenutku mi ne pada na pamet da posnosim prijavu DORH-u. Vrlo je jasna poruka koju želim poslati, u ovom trenutku bitno je reći da postoji zloupotreba policije, koju ne vidimo kad promatramo dokumente. Ja znam što sam sve proživljavao, mogu misliti što ostali građani proživljavaju", kazao je Linić.

Ističe da je takvo ponašanje policije neprihvatljivo u demokratskom društvu.

"O tome ću i dalje govoriti, a jednog dana možda ipak nađemo i te dokumente", rekao je.

Na pitanje koliko znači njegova riječ protiv zaključka Odbora, Linić je kazao kako građanima prepušta da sami ocjene je li u predstavci lagao.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Da covjek pocne roniti suze nad Linicem! A dok je bio na vlasti, svojim neistomisljenicima i oponentima je za osvetu i radi zastrasivanja slao poreznike u nadzor, zatvarao lokale i obrte, ispitivao porijeklo imovine, davao naloge da ih ispita PNUSKOK i na sve moguce nacine silom ministra financija utjerivao obicnim ljudima strah u kosti. A gle cudaa, sam Linic se sada cudi kako to sad policija radi mimo zakona i propisa. Sramota za Hrvatsku, pravnu drzavu i ovu nesretnu Vladu koje je do jucer bio clan. Fascinira kako je u kratkom roku promijenio retoriku. Dok je bio na vlasti, hladan kao led je podrzavao sve akcije policije, USKOKA i ostalih represivnih tjela koje drzava koristi da se obracuna sa neistomisljenicima, a sad se cudi kao da prvi put cuje za tako nesto.

Linić govori istinu. Imamo najgoru, najkorumpiraniju, i najnesposobniju policiju na svijetu…

Ne samo da skivaju dokumente, nego napišu takve glupe zapisnike,
izvješća, neistine, poluistine…polupismeni su, ne znaju ništa riješiti ako nije očito djelo s činjenicama…poluobrazovani su, nekulturni….primitivni..

Sjede u kancelarijama. Nemaju papira za printanje, fotokopiranje, nemaju olovke za pisanje,nemaju stolice za sjedenje…nemaju vozila za teren,
nemaju niti poslova koliko ih ima…ne znaju propise i mogu ih izbjegavati..
koriste se nedozvoljenim tajnim podacima……podmeću jedni drugima..
ne poštuju jedni druge…grebu se samo za pozicije..

Suvremena policija….možda za sto godina…

Uopće mi nije jasno kako taj čovjek nije u zatvoru.Em širi laži i dezinformacije em su njegovi profesionalni promašaji koštali državu i nas silnih novaca i uništenih radnih mjesta.

Linić je pao na samo dno kokošinjca, a znamo što se tamo nalazi, još malo će mu se i drugovi sa prve letvice pridružiti, a potom ostali do glavnog pijetlića, njegov pad sa najviše letvice u kokošja g..na bit će najbolniji

New Report

Close