Linić ne odbacuje opciju aranžmana s MMF-om

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2013. u 12:43
Slavko Linic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentirajući odnos s domaćim bankama, Linić je također ustvrdio da je Vladin prijedlog Zakona o potrošačkom kreditiranju povod za otvoreni rat protiv Vlade.

Ministar financija Slavko Linić u današnjem Globusu najavio je mogućnost aranžmana s MMF-om, čiji stručnjaci inače upravo danas završavaju redovni godišnji posjet Hrvatskoj.

"Ne treba odbaciti takvu mogućnost. Sigurno je da nas iduće godine čeka enormno zaduživanje. U suradnji s MMF-om uvjeti bi kreditiranja mogli biti mnogo povoljniji. A nama će trebati svaka pomoć. O svim se opcijama može razgovarati, ali odluka je, naravno, na Vladi", poručio je Linić. 

Komentirajući odnos s domaćim bankama, Linić je također ustvrdio da je Vladin prijedlog Zakona o potrošačkom kreditiranju povod za otvoreni rat protiv Vlade.

"Bankari nas trenutno mrze, ali moram reći da svi bankari nisu isti. Model koji predlažemo vrlo je sličan onom koji već dvije godine primjenjuje Erste banka koja je umanjivala svoje prihode po osnovu kamata. Za razliku od drugih banaka koje baš briga za probleme građana. Bankari, izgleda, smatraju da mora biti po njihovom ili nikako", kaže Linić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

iz osobnog iskustva koji sam u trgovini 20 godina mogu reći da je potražnja toliko pala da se gotovo više neisplati raditi .kruh i mljeko za ostalo se nema .

dosao vrag po svoje [emo_vrtimise]

E moj Liniću, da si čitao poslovni još prošle godine si mogao znati ovaj scenarij….

Prva 4 mjeseca 2014 možeš slobodno prekrižiti, HZZ se nezaustavljivo puni, država je uzela jako mnogo novaca za sebe ove godine i ljudi polako zatvaraju poslovanja, neki čak i sele. Slobodno ti nazovi MMF već sada jer ništa dobroga ove zime biti neće.

New Report

Close