Linić najavljuje pojačan nadzor OPG-ova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. rujan 2013. u 16:29
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom dvomjesečne akcije pojačanog nadzora prometa i uporabe trošarinske i netrošarinske robe “Ljeto 2013”, provedeno je 3.656 nadzora i utvrđeno 486 nepravilnosti, doznaje se iz Ministarstva financija.

Tijekom dvomjesečne akcije pojačanog nadzora prometa i uporabe trošarinske i netrošarinske robe "Ljeto 2013", provedeno je 3.656 nadzora i utvrđeno 486 nepravilnosti, doznaje se iz Ministarstva financija.

Najviše nepravilnosti otkriveno je u nadzoru tržnica, sajmova i drugih mjesta prigodne trgovine te u nadzoru neregistrirane djelatnosti.

Ukupno je podneseno 312 prekršajnih prijava odnosno optužnih prijedloga i pet kaznenih prijava, a oduzeto je oko tri tisuće "šteka" cigareta, 301,5 kilograma duhana i 3.164 litre alkoholnog pića.

Uz to, oduzeto je i podijeljeno Caritasu i raznim drugim ustanovama 33,5 tone voća i povrća.

Akcija se nastavlja, a u Ministarstva financija najavljuju da će pod posebnom lupom biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG). Uočeno je, naime, kako oni koji se izdaju za OPG-ove i prodaju na tržnicama to često uopće nisu ili pak oni koji jesu OPG-i, prodaju robu koju ne proizvode.

U Ministarstvu tvrde kako oni koji stvarno imaju OPG zbog uklanjanja nelojalne konkurencije posluju sve bolje jer im prihodi rastu, a na dobitku su i građani koji kupuju u pravilu svježiju i bolju domaću robu.

Ministarstvo najavljuje i provjeru podataka o imovini putem osobnih identifikacijskih brojeva (OIB) te usporedbu tih podataka s evidencijom socijalnih službi i Zavoda za zapošljavanje kako bi se suzbilo nelegalno korištenje socijalnih transfera.

Ministarstvo se danas pohvalilo i dobrim učincima fiskalizacije navodeći kako su ugostitelji samo u srpnju prikazali 64,5 posto više prometa nego lani, dok je povećanje prometa kod trgovaca 32,2 posto za fizičke i 39,5 posto za pravne osobe.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Trošak fiskalizacije veći je od naplaćenog i uništenih radnih mjesta .
Zatvaranje lokala zbog 5 kuna viška…
Isto tako je i sa “legalizacijom” , “toplinskim certifikatom” , uvođenjem poreza na nekretnine i s 572 razna druga poreza kojima se uništava bilo kakvo isplativo poduzetništvo u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/linic-najavljuje-pojacan-nadzor-opg-ova-252660 [poslovni.hr]

Sada će uništiti i OPG

New Report

Close