Krajem godine prvi niskotarifni izravni letovi iz Zagreba za Dubai

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2014. u 12:16
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Za Zagreb će, kako najavljuju, iz Dubaija letjeti tri puta tjedno, počevši od 16. prosinca ove godine, a let će trajati pet do šest sati.

Niskotarifna aviokompanija iz Dubaija flydubai od prosinca ove godine uvodi izravne tjedne linije iz Zagreba prema Dubaiju, čime uz uvođenje tih letova i za Sarajevo, nastavlja širenje mreže u srednjoj i istočnoj Europi, izvijestili su iz te kompanije.

To su ujedno i prvi direktni letovi između Dubaija i Zagreba, odnosno Sarajeva. Njihovim otvaranjem broj destinacija na kojima flydubai leti u srednjoj i istočnoj Europi te u Zajednici Neovisnih Država (ZND) iznosit će 26, dok se ukupni broj destinacija unutar pet do šest sati letenja od Dubaija povećava na 75.

Najavljujući nove letove za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu glavni izvršni direktor flydubaia Ghaith Al Ghaith uvjeren je da će to otvoriti i nove mogućnosti za putovanja, trgovinu i turizam za putnike iz obje zemlje i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kao i da je otvaranje novih ruta na tržištima do kojih do sada nisu letjeli dio njihove strategije rasta.

Kako bi podržao neprekidan rast svoje mreže i povećao frekvenciju na postojećim rutama, flydubai u srpnju preuzima i tri nova zrakoplova sljedeće generacije Boeing 737-800s, čime će njegova flota narasti na 39 zrakoplova, a do kraja ove godine dobit će još dodatna četiri zrakoplova.

Uvođenju linija za Zagreb i Sarajevo u rujnu ove godine prethodit će i uspostava letova za Kazahstan u Almaty, a u bližoj regiji već lete za Beograd, Skopje i Bukurešt.

Za Zagreb će, kako najavljuju, iz Dubaija letjeti tri puta tjedno, počevši od 16. prosinca ove godine, a let će trajati pet do šest sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close