Koprivnica bi uvela deset posto prireza, Lalovac još računa

Autor: Suzana Varošanec , 27. kolovoz 2014. u 14:27
Vesna Želježnjak, gradonačelnica Koprivnice/ PIXSELL

Reformira se porez koji je izvor prihoda lokalne samouprave,

Mjesečna primanja građana s prebivalištem, radnim mjestom te dohotkom u Koprivnici mogla bi se naći pod teretom lokalnog prireza.

Unatoč tome što Vlada najavljuje da će zahvaljujući njezinim poreznim potezima plaće svima porasti, otvara se pitanje hoće li to biti tako i u ovom slučaju. Grad Koprivnica već je izračunao da bi zbog promjena koje se pripremaju u sustavu poreza na dohodak njihov proračun ostao  bez četiri do sedam milijuna kuna. Stoga se tamošnje vlasti i bave idejom da uvedu prirez od 10 posto. Time neće usrećiti navedene porezne obveznike, kao niti obrtnike kojima se razrezuje porez po godišnjoj prijavi pod uvjetom da će teret i značiti manji dohodak.

Takvu je  mogućnost spašavanja gradske blagajne već potvrdila SDP-ova gradonačelnica Vesna Želježnjak. S njome je poznat i ministar financija Boris Lalovac, a čeka se njegov potez. Prema mišljenju poreznih stručnjka mogao bi to biti čest slučaj, a Vlado Brkanić kaže da je cijela stvar postavljena naopačke: "Reformira se porez koji je izvoz prihoda lokalne samouprave koju nisu reformirali i za to se koristi taktika iscrpljivanja". 

Komentirajte prvi

New Report

Close