Kontroling i upravljanje proizvodnjom i zalihama

Autor: Sponzorirani članak , 30. ožujak 2015. u 15:06
Foto: Mirakul

Mirakul Edukacijski centar će 17. travnja s predavačicom mr.sc. Jasminom Očko održati seminar ‘Kontroling i upravljanje proizvodnjom i zalihama’.

Poduzeća koja imaju kontroling i u dobrim vremenima znatno više pažnje posvećuju upravljanju svojom imovinom. Tamo je jasno koja ulaganja su isplativa, koji su proizvodi ili kupci profitabilni, i, još važnije, koji to nisu. U takvim uvjetima poslovanja management može donositi kvalitetne odluke na temelju egzaktnih mjerenja. To bez sumnje dovodi do smanjenja rizičnih ulaganja i ponavljanja pogrešaka koje bez kontrolinga ne mogu biti detektirane.

Mirakul Edukacijski centar će 17. travnja s predavačicom mr.sc. Jasminom Očko održati seminar 'Kontroling i upravljanje proizvodnjom i zalihama'.

Sadržaj seminara:

  1. Preduvjeti kontrolinga – educirani kontroler, kvalitetan informatički sustav, kvalitetni računovodstveni sustav, zainteresirani management

  2. Zašto je proizvodnja ključno mjesto na kojem se odlučuje o sudbini proizvodnog poduzeća

  3. Kontroling proizvodnje i kontrolerski izračun cijene koštanja (case study)

  4. Neproizvodna poduzeća i cijena koštanja usluga – uvjet bez kojeg se ne može

  5. Kontrolerski aspekt praćenja kontribucijske marže i razlike u cijeni

  6. Kontrolerski aspekti praćenja zaliha: – po grupama proizvoda, po starosti, po rentabilnosti/koeficijent obrtaja, ABC analiza, optimiziranje zaliha, kontrolerski aspekt proizvodnje

  7. Potrebne i optimalne zalihe, rentabilni i nerentabilni proizvodi na zalihama, modeli upravljanja zalihama (simulacijski modeli)

  8. Rasprava i dodatna pitanja polaznika seminara

 Seminar je nastao na temelju iskustava u praksi. Polaznici će upoznati najvažnije alate koji se koriste u kontrolingu i objasniti njihovu svrhu te način na koji pomažu pri donošenju poslovnih odluka. Razbit će predrasude o računovodstvu kao pukom evidentiranju poslovnih događaja sa svrhom podnošenja godišnjih izvješća.

Naučit će prepoznati bitne pokazatelje koji reprezentativno opisuju situaciju u poduzeću i krizne točke koje su sigurni znaci upozorenja na nadolazeće probleme. Također, steći će sigurnost i spretnost pri komuniciranju s partnerima ili klijentima, kao i računovodstvenim i financijskim stručnjacima.

Seminar će se održati u Zagrebu, Hypo EXPO XXI, Slavonska avenija 6, a sve dodatne informacije možete pogledati na web stranicama www.mirakul.hr/edukacijski-centar/seminari/kontroling-i-upravljanje-proizvodnjom-i-zalihama-zagreb.

New Report

Close