Konačno rast rent a car biznisa izvan ljetne špice

Autor: Marija Crnjak , 21. prosinac 2016. u 22:01
Jedan od najtraženijih modela

Statistike pokazuju kako se najviše traže vozila ekonomske klase.

Tijekom protekle godine, prema ostvarenim rezultatima FLEET rent a cara na hrvatskom tržištu, ukupno je realiziran najam 18.182 vozila.

Riječ je o statistikama koje se odnose na kratkoročne, ali i dugoročne najmove.  Podatak je to koji se odnosi na najmove osobnih i lakih gospodarskih vozila, a ukupno je tijekom cijele sezone realizirano 91 posto najmova osobnih, odnosno 9 posto najma dostavnih vozila, objavili su u FLEET-u.Statistike pokazuju kako se najviše traže i unajmljuju vozila ekonomske klase.

U toj grupi, iznajmljeno je 29 posto vozila, dok je unutar navedene statistike, preko 84 posto vozila s dizelskim motorima, a najviše su tražena vozila poput VW, Peugeota, Citroena, Hyundaija te Opela. "Najveća potražnja najmova očekivano je ostvarena tijekom ljetnog perioda, no iznenađuje podatak da se bilježi rast najmova u listopadu te prosincu.

Ovakvi rezultati se pripisuju početku zimske sezone i zimskih odmora u prosincu, dok je u listopadu ostvaren najveći broj najmova vozila od strane poslovnih subjekata. U tom periodu najviše su tražena vozila više-srednje te luksuzne-Elite klase", ističu u kompaniji. Također, prema broju najmova po županijama vode Zagreb i Zagrebačka županija s 27 posto tržišnog udjela, slijede Splitsko-dalmatinska s 10 posto i Primorsko-goranska županija s 8 posto. Top modeli najtraženijih vozila iz FLEET-ove ponude tijekom 2016. godine su VW Golf, Peugeot 308, Opel Astra, VW Passat i BMW 3.

Komentirajte prvi

New Report

Close