Klemm pokreće braniteljsku televiziju

Autor: Saša Paparella (VLM) , 09. listopad 2013. u 22:01
Josip Klemm, vlasnik Klemm sigurnosti/FOTOMONTAŽA

U Klemm sigurnosti nisu nam potvrdili, ali ni opovrgnuli vijest o specijaliziranom kanalu.

Sudeći prema neslužbenim najavama, na hrvatskoj medijskoj sceni u dogledno će se vrijeme pojaviti braniteljska televizija.

Iza tog projekta stoji Josip Klemm, vlasnik brzorastuće zaštitarske tvrtke i predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata.Klemm je posljednjih godina u silnom usponu. Njegova je Klemm sigurnost lani s više od 80 milijuna kuna prihoda postala treća najveća zaštitarska tvrtka u RH. Kao jedan od lidera veteranske populacije, bio je organizator mimohoda i bdijenja uoči  te svečanog dočeka nakon izricanja presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

U medijima se našao i kad je platio 550.000 eura odštete kako bi Dario Šarić mogao zaigrati za Cibonu. Iako smo Aniti Malenici, direktorici korporativnih komunikacija Klemm sigurnosti, u srijedu ujutro poslali upit o projektu braniteljske televizije, do zaključenja broja nismo uspjeli dobiti odgovor s pojedinostima o novoj televiziji, no informacija nije opovrgnuta. Navodno je upravo Malenica, kao bivša novinarka, zadužena za provedbu projekta. Ono što sigurno znamo jest da Klemmova ekipa već obilazi poslovne prostore po Zagrebu, tragajući za prostorom u koji bi mogli smjestiti redakciju.

Računica o isplativosti specijaliziranog kanala vjerojatno polazi od brojke o više od pola milijuna registriranih branitelja, no tek treba vidjeti koliko ih je danas, 18 godina nakon završetka rata, zainteresirano za takve teme. Branitelji su i dosad imali svoje medije, uglavnom web portale, a nedavno su dobili i mjesečnik Oluja, u izdanju Večernjeg lista. Na promociji Oluje upravo je Klemm pozdravio novi projekt. "Drago mi je što smo dobili priliku otvoriti niz novih pitanja, što ćemo se sjetiti nekih trenutaka koji su, na žalost, zaboravljeni", kazao je tada Klemm. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Upravo tako chita, ništa nema jadnije od stalnog vraćanja na rat i pokušaja da se živi na račun vremena rovedenog na bojištu. Pravi domoljub je onaj tko se nakon povratka iz rata uhvatio svoga posla i obitelji. Sve ostalo je obično ratno profitetstvo i život po principu “kruva bez motike “. Znam za likove koji su savršeno riješili svoju egzistenciju kroz razne udruge i slično…… mahom likovi koji u sebi nose gadljivu kombinaciju bezskrupuloznosti, podlosti i lijenosti.

P. S. Učesnik sam domovinskog rata i nosioc dvije medalje, al nisam i nikada neću biti član bilo kakve udruge ili stranke.

Sto god treba, samo da se sto duze sprijeci osvjestavanje cinjenice da je rat zavrsen prije skoro 1/4 stoljeca i da je vrijeme da se krene dalje, u buducnost. Neki ocito predobro zive na racun rata…

ja kao branitelj podržavam našu televiziju
barem čemo čitati i gledati istinu o Domovinskom ratu

Valja odraditi domaći uradak za gazde, koje su mu bili tako darežljivi u dodjeli poslova, za koje niti uvjete nije ispunjavao. Sve se na kraju plaća, pogotovu ako si praonica novca.

New Report

Close