Karlovačka banka ne radi na rješenju za Adriadiesel, ali prati što se događa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2014. u 18:05
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Savjetnik Uprave Karlovačke banke Damir Dragičević rekao je danas Hini da radnici Adiadiesela od njih u ovom trenutku previše očekuju.

Karlovačka banka ne radi na nekom rješenju za izlazak tvrtke Adiadiesel iz financijske krize, ali s interesom prati što se događa i voljna je pomoći, ako vlasnici nađu primjereno rješenje i to prvenstveno zato jer Adriadiesel duguje banci 14,5 milijuna kuna, doznaje se u Karlovačkoj banci.

Savjetnik Uprave Karlovačke banke Damir Dragičević rekao je danas Hini da radnici Adiadiesela od njih u ovom trenutku previše očekuju.

Radnici Adriadiesela štrajkaju već 11. dan, a tijekom današnjeg prosvjeda pred tvrtkom predstavnici sindikata su uz ostalo rekli kako očekuju da se u idućih pet dana na Nadzornom odboru problem riješi, možda i u suradnji s Karlovačkom bankom, kojoj su zahvalili na interesu da se ta tvornica spasi.

Adriadieselu prije svega treba svježi kapital, a vlasnici – Uljanik, Jadranska ulaganja i država, su ti koji ga trebaju osigurati, rekao je Dragičević te, kao i u ranijim javnim istupima, ponovio da je Karlovačkoj banci stalo da opstane 200 radnih mjesta u toj karlovačkoj tvrtki, kao i da tvrtka vrati banci novac koji joj duguje.

"Ništa više i ništa drugo ne postoji sada od strane Karlovačke banke", rekao je Dragičević, dodajući da su rješenja u koja se navodno Karlovačka banka uključuje u Rusiji i drugdje u svijetu "samo isuviše slobodne interpretacije nekih članova Nadzornog odbora i novinara".

Naime, Marko Bubaš, član Nadzornog odbora od strane države koja ima 32,23 posto vlasništva u Adriadieselu, rekao je prošlog tjedna da se očekuje "ponuda Karlovačke banke, jer su suvlasnik Marko Vuković i njegov savjetnik Damir Dragičević u kontaktu s Rusima, koji žele s Adriadieselom ugovoriti proizvodnju tešku 30 milijuna eura", te da je Nadzorni odbor spreman prepustiti Karlovačkoj banci upravljačka prava, jer je alternativa stečaj, štoviše likvidacija tvrtke.

To je, kako je danas rekao Dragičević, "isuviše slobodna interpretacija, iza čega čvrsto stojim, a bude li ikakvih novih rješenja u koja bi bila uključena Karlovačka banka – javnost ćemo odmah obavijestiti".

Komentari (4)
Pogledajte sve

zato se i vraća u Karlovac na mjesto počinjenja

končar je već odležao par godina za privredni kriminal u bivšoj jugi

Čini mi se da nekom dobro mirišu one velike hale i lijepe parcele dotične firme..

New Report

Close