Karamarko podnio ostavku i pozvao Petrova i Oreškovića da učine isto

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2016. u 16:25
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici utvrdilo da je Karamarko iznošenjem osobnih stavova i prijedloga za povlačenje iz arbitraže bio u sukobu interesa.

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko održao je izvanrednu konferenciju za novinare u središnjici HDZ-a.

– Današnji dan zaslužuje da se okupimo u ovom broju i sastavu, istaknuo je Karamarko na početku obraćanja novinarima.

– Povjerenstvo je danas razmatralo ovaj moj takozvani slučaj. Nezadovoljan sam što su utvrdili da je postojao nekakav sukob interesa, a zadovoljan jer je do toga došlo na temelju nekakvog zapisnika s neformalnog sastanka. Dakle kriv sam jer imam stav i pitanje je vraćamo li se u vrijeme verbalnog delikta. Na upravnom sudu namjeravam u potpunosti pobiti tu isforsiranu odluku, najavio je Karamarko.

– Sutrašnji dan je dan u kojem ćemo glasovati o opozivu Tihomira Oreškovića. Odnos MOSTA prema HDZ-u nije bio korektan i došli smo do samog ruba izdržljivosti. Odnos premijera prema stranci koja drži njegov mandat nije bio u skladu s demokratskim standardima, nastavio je čelnik HDZ-a te dodao:

– Ovaj folklor se morao prekinuti. Da bi svojim primjerom pokazao što bi se trebalo uraditi  odlučio sam dati ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Ja sam to danas učinio. Mi sutra nakon te faze idemo na preslagivanje. Vjerujem da će Hrvatska dobiti većinu i vladu koja je svjesna u kakvoj situaciji se država nalazi. Pozivam gospodu Petrova i Oreškovića da daju ostavke i pokažu jednu ozbiljnost, zaključio je na kraju je čelni čovjek HDZ-a.

Božo Petrov je odgovorio nekoliko minuta nakon Karamarkova poziva. Petrov je poručio da postoje samo dvije mogućnosti – da HDZ povuče prijedlog za opoziv premijera ili da se ide na izbore. Isto tako rekao je da je spreman dati ostavku ako HDZ to postavi kao uvjet da Orešković ostane na poziciji premijera.

Jučer je objavljeno da će Karamarko danas podnijeti ostavku, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici utvrdilo da je Karamarko iznošenjem osobnih stavova i prijedloga za povlačenje iz arbitraže bio u sukobu interesa.

Zbog osobnih i poslovnih odnosa s Petrovićem, Karamarko se nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu utjecati na njegovu nepristranost i u situaciji mogućeg sukoba interesa zbog koje ne može sudjelovati u donošenju odluka o arbitraži i Ini, rekla je predsjednica povjerenstva Dalija Orešković.

 

Komentari (6)
Pogledajte sve



Karamarko je krivo razmišljao o arbitraži s MOL-om, sad više neće biti prepreka tako da INA a samim tim i HR je u vin-vin situaciji. Samo pričekajmo epilog toga, pa onda možemo malo komentirati…

Kakva win-win situacija. Ja vidim da sve tri strane gube.

Za 10 godina manje od 50% vozila ce se pokretati na fosilna goriva.

[/quote]
Moj napis se mogao i krivo protumačiti, ali evo…

” Luka Misetic (@MiseticLaw) 12. svibnja 2016.

Navedeno je sljedeće:

– Prosječni su troškovi tužitelja 4,437.000 dolara, a tuženika 4,559.000 dolara (naknade za rad i troškovi pravnih zastupnika, vještaka i svjedoka)

– Prosječni troškovi Arbitražnog suda kreću se između 750 i 850 tisuća dolara

– Prosječan iznos odštetnog zahtjeva iznosi 491,656.000 dolara, a prosječan iznos dodijeljene odštete (u slučaju odluke u korist tužitelja) je 76,331.000 dolara.

– Izgledi da će odluka ići u korist tužitelja je 41 posto.”


Karamarko je krivo razmišljao o arbitraži s MOL-om, sad više neće biti prepreka tako da INA a samim tim i HR je u vin-vin situaciji. Samo pričekajmo epilog toga, pa onda možemo malo komentirati…

Kakva win-win situacija. Ja vidim da sve tri strane gube.

Za 10 godina manje od 50% vozila ce se pokretati na fosilna goriva.

Karamarko je rušio ovu Vladu jer nije mogao utjecati na MUP i tajne službe a to mu je očito bilo najbitnije jer osim njega i prijatelji su mu u istim problemima, Bandić, Mamići itd….

Uhvatilo s ručicama u pekmezu. Uhvatilo. Loše je naučio od svojih mecena Mesića i Sanadera. E to su doktori, loxovluka.

New Report

Close