Kandidatkinja za pučku pravobraniteljicu protuzakonito primala veću plaću?

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2013. u 12:57
Ravnateljica akademije Ivana Goranic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

U inspekcijskom nalazu upozorava se da najveći zakonom propisani koeficijent za obračun plaće zaposlenih u javnim službama iznosi 3,50…

Ravnateljica Pravosudne akademije Ivana Goranić,  jedna od dviju kandidatkinja koje su prošlog tjedna ušle u najuži izbor za novu pučku pravobraniteljicu, protuzakonito je dvije i pol godine primala plaću od oko 28.000 kuna bruto, doznaje Jutarnji list.

U inspekcijskom nalazu Ministarstva pravosuđa, koji je obavljen od 11. do 17. rujna prošle godine, piše da je iznos plaće ravnateljice Pravosudne akademije protuzakonit te da su protuzakoniti i dodaci i stimulacije na plaću koje je dijelila nekima od zaposlenika te ustanove. U inspekcijskom nalazu  upozorava se da najveći zakonom propisani koeficijent za obračun plaće zaposlenih u javnim službama iznosi 3,50, a plaća Ivane Goranić dvije i pol godine obračunavana je i isplaćivana po koeficijentu 5,12, piše list.

Unatoč tome, saborski odbor za Ustav na sjednici održanoj prošlog tjedna tajnim glasovanjem Ivanu Goranić ocijenio je kao najbolju od 12 kandidata koji su se javili na ponovljeni natječaj za pučkog pravobranitelja. Njoj su članovi toga odbora dali 8, a drugoplasiranoj kandidatkinji, predsjednici hrvatskog ureda UNICEF-a, Lori Vidović 6 glasova.

Komentirajte prvi

New Report

Close