Kako se procjenjuje vrijednost nekretnina prema novoj uredbi?

Autor: Sponzorirani članak , 02. rujan 2014. u 08:00

Procjena vrijednosti nekretnina se prema novoj Uredbi provodi prema zadanim objektivnim kriterijima.

Seminar PROCJENA VRIJEDNOSTI NEKRETNINA – PRAKTIČNI MODELI U EXCELU u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 19. rujna 2014. u Zagrebu s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja prof. dr. sc. Josipa Tice izdvajamo bitne segmente:

  • Kako se procjenjuje vrijednost nekretnina na PRAKTIČNIM  PRIMJERIMA U EXCELU?
  • Kako se procjenjuje vrijednost nekretnina u praksi (tržišna, hipotekarna, osigurana, uporabna, likvidacijska)?
  • Koje su karakteristike poredbene metode (metoda uporabe korekcijskih koeficijenata, metoda hedoničkih indeksa, metoda ponovljenih prodaja)?
  • Koje su karakteristike prihodovne metode (direktna kapitalizacija, metoda sadašnje vrijednosti, metoda procjene stope kapitalizacije)?
  •  Kako upotrijebiti troškovnu metodu procjene vrijednosti nekretnina?
  • Kako se vrednuje zemljište pomoću rezidualne metode?
  • Kakav je utjecaj porezne politike (PDV) na procjenu vrijednosti?
  • Koja je kompatibilnost procjene u Hrvatskoj sa svjetskom praksom?
  • Saznajte kroz rad na računalu PRAKTIČNU IZRADU PROCJENE VRIJEDNOSTI NEKRETNINA na modelima koje možete koristiti u daljnjem radu.

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548. 

Seminar je prvenstveno baziran na pregledu pristupa vrednovanju nekretnina u teoretskom i poglavito praktičnom smislu sa svim poteškoćama sa kojima se susrećemo u Hrvatskoj. Poseban naglasak u prezentaciji biti će na raščlambi "Uredbe o procjeni vrijednosti nekretnina" (NN 74/2014) i "Pravilnika o metodama procjene vrijednosti nekretnina" (NN 79/2014).

Problematika procjenjivanja će biti analizirana prvenstveno iz konteksta ekonomske problematike, a u praktičnom smislu napraviti ćemo čitav niz primjera vezanih uz probleme s kojima se susreću procjenitelji. Primjeri će analizirati sve elemente u procjeni dohodovnom (metodom), od procjene stope kapitalizacije poredbenom metodom pa sve do "Band of investment" i "Built-up" metode. Također, posebna pažnja će se posvetiti metodama izrade koeficijenata pomoću kojih se korigira vrijednosti nekretnina s obzirom na njihova svojstva prilikom korištenja poredbene metode. Posebna pozornost biti će posvećena uporabi rezidualne metode procjene vrijednosti zemljišta.

Poželjno je da sudionici sa sobom ponesu računala sa instaliranim excel programom jer će većina primjera biti rađena u excelu.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

New Report

Close