Kajakom kroz Crnu Goru i Hrvatsku

Autor: Marija Crnjak , 06. veljača 2014. u 15:40
Inicijativa je dio projekta koji financira EU kroz IPA program sa 420 tisuća eura/Grgo Jelavić/PIXSELL

Turističke agencije dviju zemalja u Parizu su se sastale francuskim turoperatorima za pustolovni turizam.

U Hrvatskom veleposlanstvu u Parizu u utorak je održan radni sastanak hrvatskih i crnogorskih agencija s francuskom turoperatorima koji se bave pustolovnim turizmom, kako bi se predstavili zajednički turistički proizvodi u okviru projekta "Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu".

Projekt financira Europska unija kroz IPA program prekogranične suradnje, a nositelji projekta su županijska komora Dubrovnik u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, Nacionalna turistička organizacija i Gorska služba spašavanja Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta je oko pola milijuna eura, od čega EU financira 420 tisuća eura, a projekt se provodi od veljače 2013. do veljače 2015. godine. Predstavnici turističkih agencija dviju zemalja u proteklih par mjeseci održali su nekoliko radionica u Dubrovniku i Tivtu, na kojima su kreirali zajedničke turističke prekogranične proizvode u pustolovnom turizmu Dubrovačko-neretvanske županije i crnogorskog Primorja, kroz mentorsko vođenje konzultanata.

Navedene nove proizvode te ostalu ponudu svojih agencija u Parizu su predstavile hrvatske agencije Elite Travel, Adventure Dubrovnik, Kompas Hrvatska, Aragaosa i Guliver Travel, kao i predstavnici Montenegro Airlinesa i Croatia Airlinesa. Kako pojašnjavaju u Udruzi hrvatskih putničkih agencija, cilj projekta je, u okviru prekogranične suradnja Hrvatske i Crne Gore, osim pustolovnog poticati općenito razvoj turizma posebnih interesa, od biciklizma, gastronomije i enologije, ekoturizma, ruralnog turizma, koji doprinosi produženju turističke sezone. Stvaranjem novih, ujednačenih turističkih aranžmana, s obje strane granice, omogućit će se razmjena turista juga Hrvatske i Boke Kotorske, napominju u UHPA-i.

Komentirajte prvi

New Report

Close